Merkel: Am realizat că dacă mă pot întoarce fără griji din Grecia acasă, avem libertate de exprimare

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri seară, la Congresul PPE, că şi-a dat seama, în vizita făcută recent în Grecia, unde a văzut sute de protestatari, că dacă se poate întoarce fără griji în Germania, înseamnă că toată lumea are libertate de exprimare în UE.

210 afișări
Imaginea articolului Merkel: Am realizat că dacă mă pot întoarce fără griji din Grecia acasă, avem libertate de exprimare

Merkel: Am realizat că dacă mă pot întoarce fără griji din Grecia acasă, avem libertate de exprimare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cancelarul german a povestit că săptămâna trecută a fost în Grecia şi a văzut că sute de oameni au ieşit să demonstreze în stradă.

Ea a spus că şi-a dat seama că dacă se poate întoarce fără griji din Grecia în Germania, înseamnă că toată lumea are libertate de exprimare.

Liderul german a mai spus, de asemenea, că libertatea presei, de cultură şi de a călători sunt drepturi care par evidente pentru membrii UE, dar că unii trebuie să se lupte pentru a se bucura de ele.

"Libertatea presei, de cultură, de a călători, toate aceste libertăţi ne par evidente nouă, însă alţii trebuie să se bată pentru asta", a spus Merkel, dând ca exemplu faptul că s-a întâlnit cu opoziţia din Ucraina.

"Iată forţa Europei, ea stă în susţinerea valorilor noastre comune", a adăugat Merkel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici