Mihai Mărculescu a fost numit şef al DIPI. Decizia premierului Cioloş a fost publicată în Monitorul Oficial

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, decizia premierului Dacian Cioloş fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.

3731 afișări
Imaginea articolului Mihai Mărculescu a fost numit şef al DIPI. Decizia premierului Cioloş a fost publicată în Monitorul Oficial

Mihai Mărculescu a fost numit şef al DIPI. Decizia premierului Cioloş a fost publicată în Monitorul Oficial

Tot marţi a fost publicată în MO şi decizia de eliberare a lui Rareş Văduva din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

Fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Rareş Văduva este acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza luni că acesta va fi demis din funcţia pe care o deţine.

Luni dimineaţa, Rareş Văduva, actualul şef al departamentului a mers la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, deturnare de fonduri şi obstrucţionarea justiţiei.

Procurorii anticorupţie instrumentează un nou dosar de deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei, fapte ce ar fi fost comise de angajaţi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, "între care şi persoane care deţin/au deţinut funcţii de conducere în respectiva instituţie", cauza fiind disjunsă din cea în care au fost trimişi în judecată fostul şef al DIPI, Gheorghe Nicolae, şi fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici