Mihai Tudose: Guvernul PNL a lăsat Coalţiei o formă incoerentă a planului de relansare economică

  • Europarlamentarul PSD Mihai Tudose susţine că Guvernul Orban a lăsat actualului executiv o „formă incoerentă” a planului de relansare economică.
160 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose: Guvernul PNL a lăsat Coalţiei o formă incoerentă a planului de relansare economică

„Guvernul Cîţu reface de zor Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă elaborat greşit de Guvernul Orban. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene ne anunţă precipitat că se lucrează la <actualizarea într-o formă coerentă>. Asta înseamnă că guvernul liberal a lăsat moştenire Monstruoasei Coaliţii o <formă incoerentă> a planului de relansare economică - după ce Orban şi ai lui s-au bătut cu pumnii în piept, anul trecut, cu miliardele de euro ce vor curge de la UE, datorită şi numai datorită lor”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Acesta susţine că primii bani pentru relansarea economiilor europene vor fi alocaţi în vară.

„Guvernul Cîţu a comunicat că abia în februarie va definitiva varianta <coerentă> a programului. Adică aceea care ar urma să respecte cele două praguri obligatorii de alocare a fondurilor: minim 37% pentru tranziţia verde şi 20% pentru digitalizare. E un ghid al Comisiei Europene, dacă lucrezi cu el deschis pe masă n-ai cum să greşeşti... Uite că s-a putut greşi. Între timp, Comisia Europeană se află deja în discuţii avansate cu mai multe guverne europene, care şi-au transmis la Bruxelles prima formă a planurilor naţionale. Pentru a le putea ajusta dacă e nevoie. Termenul limită de depunere este în aprilie, după care Comisia are două luni pentru evaluare, iar ulterior Consiliul trebuie să-şi dea aprobarea într-o lună. Asta înseamnă că în vară primii bani pentru relansarea economiilor din UE vor ajunge la cei care-şi fac corect temele”, a mai scris europarlamentarul.

Acesta şi-a exprimat neîncrederea că Guvernul condus de Florin Cîţu va reuşi: „Îşi face cineva iluzii că va reuşi Guvernul Cîţu unde a dat greş Guvernul Orban?... Că doar le uneşte aceeaşi ”coerenţă” logică...”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici