Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: România primeşte prin PNRR încă 2,75 miliarde de euro

România va primi încă 2,75 miliarde de euro prin PNRR, după ce a fost autorizată plata celei de-a doua tranşe a sprijinului nerambursabil şi a celei de-a doua tranşe a sprijinului sunb formă de împrumut, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

561 afișări
Imaginea articolului Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: România primeşte prin PNRR încă 2,75 miliarde de euro

„În urma evaluării parţial pozitive cu privire la cererea de plată a României, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2021/241 privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, s-a autorizat plata contribuţiei financiare pentru cea de-a doua tranşă cu o valoare de 3,16 miliarde euro în cadrul PNRR (din care 2,14 miliarde euro sprijinului nerambursabil şi 1,02 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut)”, a transmis joi MIPE.

Conform ministerului, în urma scăderii procentului aferent prefinanţării, România va primi în contul BNR suma de 2,75 miliarde euro.

„În cazul cererii de plată nr. 2, Comisia a considerat că 49 din cele 51 de jaloane şi ţinte au fost îndeplinite în mod satisfăcător, pe baza justificărilor furnizate de România. Suma în valoare de 53 milioane euro sub formă de împrumut a fost suspendată până la îndeplinirea satisfăcătoare a jaloanelor 129 şi 133, dar nu mai târziu de jumătatea lunii martie 2024”, arată MIPE.

Ministerul susţine că până în prezent prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România a încasat suma totală de 6,35 miliarde euro, reprezentând prefinanţarea în procent de 13% cu o valoare de 3,79 miliarde euro şi Cererea de plată nr.1 cu o valoare de 2,56 miliarde euro.

Valoarea totală a sumelor încasate la care se adaugă şi valoarea tranşei aferente cererii de plată nr. 2 este de 9,1 miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici