Ministrul Apărării a premiat participarea studenţilor militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Comandantul Academiei Forţelor Terestre (AFT) Sibiu, generalul de brigadă prof.univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, a fost premiat, sâmbătă, în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) pentru parteneriatul cu Teatrul, premiul fiind acordat de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

253 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării a premiat participarea studenţilor militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Ministrul Apărării a premiat participarea studenţilor militari la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Spectacolul studenţilor militari, intitulat „Folk şi joc din tranşee-Manifest pentru pace” a fost inclus în agenda oficială a Festivalului Internaţional de Teatru şi Film de la Sibiu şi a fost unul dintre cele mai bine primite de public.

Conducerea Festivalului Internaţional de Teatru şi Film de la Sibiu i-a oferit un premiu special comandantului AFT Sibiu, Ghiţă Bârsan, pentru parteneriatul în dezvoltarea secţiunii speciale dedicat Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Premiul i-a fost înmânat de către ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„În premieră, studenţii militari ai Academiei Forţelor Terestre, frumoşi la suflet şi la chip, invitaţi să fie parte a minunatului proiect sibian al artelor spectacolului - FITS, ne-au scos din tranşeele fostelor războaie şi ne-au călăuzit paşii într-un minunat spectacol-manifest pentru pace! Aşa cum ştiu ei mai bine, înlocuind trăgaciul armei cu corzile chitarei, catifelând numai pentru voi, în cântec, vocile asprite şi îmblânzind cadenţa marşului în freamătul căluşului, ponturilor şi bătutelor fecioreşti.Se vor întoarce pentru voi, tineri ai războiului, să vă condamne iar şi iar la viaţă, seară de seară, printre pietre şi arbori, acasă la ei sau acasă la voi, acolo unde au fost primiţi atât de frumos...” a povestit colonelul (rz.) Marius Popenţa.

Participarea acestora la Festivalul Internaţional de Teatru este o poveste de succes, care a început în urmă cu două luni, atunci când directorul FITS, Constantin Chiriac, invitat să participe la festivalul de poezie pe care Academia îl organizează anu, a fost impresionat de prestaţia studenţilor şi i-a provocat să pregătească un program artistic care să fie parte a FITS. A urmat o perioadă de creaţie, una de punere în scenă şi de validare a acestuia de către o echipă din cadrul Teatrului. Studenţii militari au pregătit un spectacol inedit, la care a reuşit de fiecare dată să strângă foarte mulţi spectatori şi, mai mult de atât, să-i determine să fie parte integrantă a acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dînci,
fits,
academie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici