Ministrul Apărării: Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune, mesaj de unitate şi solidaritate în zonă

Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO reprezintă un mesaj important de unitate şi solidaritate în această zonă, afirmă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, după întrevederea cu omologul turc, Yaşar Güler.

Urmărește
1356 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune, mesaj de unitate şi solidaritate în zonă

Ministrul Apărării: Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune, mesaj de unitate şi solidaritate în zonă

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut marţi, o întrevedere cu omologul său turc, Yaşar Güler, în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia, desfăşurată la Ankara.

„Întrevederea a constituit un bun prilej pentru continuarea discuţiilor privind necesitatea consolidării securităţii în regiunea Mării Negre şi a creşterii cooperării dintre cele două state în acest domeniu”, transmite Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, ministrul apărării naţionale a subliniat importanţa proiectelor comune româno-turce atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO, în vederea consolidării securităţii zonei Mării Negre.

„Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune şi pentru stabilitatea flancului estic al NATO, prin participarea la misiunea aliată de poliţie aeriană întărită şi prin contribuţia în cadrul Comandamentelor structurilor multinaţionale care funcţionează în România sub stindardul Alianţei Nord-Atlantice, reprezintă un mesaj important de unitate şi solidaritate în această zonă”, a spus Angel Tîlvăr.

Cei doi oficiali au reiterat, conform MApN, importanţa continuării demersurilor pentru operaţionalizarea iniţiativei de combatere a minelor navale în derivă din Marea Neagră - MCM Black Sea, ca proiect prioritar de cooperare în vederea creşterii siguranţei navigaţiei pe mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici