Ministrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda. Cei doi oficiali au abordat subiecte care au vizat perspectivele relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, precum şi în context NATO, UE şi ONU.

139 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda

Angel Tîlvăr, Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda.

„Pe timpul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte care au vizat perspectivele relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, precum şi în context NATO, UE şi ONU. În context, ministrul Tîlvăr a exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală româno-niponă în domeniul apărării, evidenţiind încărcătura simbolică a anului 2021, când cele două state au aniversat 100 de ani de relaţii bilaterale, precum şi discuţiile bilaterale în domeniul apărării, la nivel de director general, din anul 2022. Astfel, a fost exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul iniţierii cooperării în domeniul apărării, prin identificarea de proiecte comune în domenii precum: învăţământ militar, istorie militară, asistenţă umanitară sau reconstrucţie post-conflict. Totodată, în vederea iniţierii cooperării, s-a evidenţiat necesitatea elaborării şi semnării unui document bilateral care să asigure cadrul juridic în domeniul apărării”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte agenda NATO, oficialul român a salutat vizita recentă a Secretarului General NATO la Tokyo, în contextul consolidării cooperării Alianţei Nord-Atlantice cu Japonia, în timp ce, în arealul UE, a evidenţiat cooperarea strânsă dintre Uniune şi Japonia.

”În acelaşi timp, ministrul român al apărării a urat succes statului partener în exercitarea mandatului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2023-2024 şi a evidenţiat buna cooperare dintre militarii români şi japonezi în cadrul misiunilor ONU desfăşurate în comun”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici