Ministrul Cercetării: Susţin poziţia României de a deveni hub regional de cercetare/dezvoltare

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a susţinut în adunările plenare ale Reuniunii informale din Spania,poziţia României de a deveni un hub regional de cercetare/dezvoltare pentru teme cruciale ale viitorului Europei: tehnologii inovatoare, digitalizare, energie şi educaţie.

167 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cercetării: Susţin poziţia României de a deveni hub regional de cercetare/dezvoltare

„Am participat la o serie de întâlniri bilaterale cu miniştri omologi prezenţi la Reuniunea Miniştrilor statelor membre UE, din Santander. Am susţinut în adunările plenare, poziţia României de a deveni un hub regional de cercetare/dezvoltare pentru teme cruciale ale viitorului Europei: tehnologii inovatoare, digitalizare, energie şi educaţie. Cât timp suntem orientaţi către transferul tehnologic şi urmărim să avem politici comune cu alte state membre, putem contribui la ambiţia europeană de a crea o piaţă unică, fără frontiere pentru cercetare, inovare şi tehnologie”, a spus ministrul Bogdan Ivan.

Una dintre caracteristicile cheie ale Spaţiului European de Cercetare (ERA) este promovarea sinergiilor politicilor de cercetare şi inovare, precum şi programelor şi competitivităţii la nivelul UE şi statelor membre, arată MCID.

În plus, recomandarea Consiliului privind un Pact pentru Cercetare şi Inovare în Europa din 26 noiembrie 2021 solicită coordonarea politicilor la nivelul Uniunii şi suport, de la etapele de planificare strategică şi proiectare până la implementare şi etape de monitorizare, pentru a asigura progresul către priorităţile ERA.

Programele-cadru succesive ale UE pentru cercetare şi inovare sunt principalele instrumente pentru atingerea obiectivelor ERA. Planul strategic european urmăreşte asigurarea continuităţii şi coerenţei măsurilor de finanţare dincolo de programele de lucru pentru a aborda orice provocări, oportunităţi şi crize care ar putea apărea. De asemenea, oferă orientări strategice în domeniile de politică prioritare şi vizează stimularea sinergiilor cu programe de finanţare naţionale şi regionale prin acţiuni de cercetare şi inovare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici