Ministrul Educaţiei anunţă o schimbare importantă pentru admiterea la liceu. S-a decis şi revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei

În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu, iar ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

3435 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei anunţă o schimbare importantă pentru admiterea la liceu. S-a decis şi revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei

„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul şcolar 2022-2023:
1. În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională.
2. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a şcolii, în ipoteza în care nici în anul şcolar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat.
3. În premiera, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condiţiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absenţe, iar în cazul burselor de studiu - pe baza calificativelor anuale şi obţinerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a). Reamintim faptul că bugetul alocat burselor elevilor (1,032 miliarde lei) a fost suplimentat la ultima rectificare bugetară cu 300 milioane lei pentru anul 2022”, anunţă Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei precizează că, luni, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici