Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre Petre Tobă: Observ că lupta anticorupţie funcţionează şi mă bucur

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se declară, răspunzând unei întrebări legate de solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Petre Tobă, bucuroasă pentru că "lupta anticorupţie funcţionează", transmite corespondentul MEDIAFAX.

814 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre Petre Tobă: Observ că lupta anticorupţie funcţionează şi mă bucur

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre Petre Tobă: Observ că lupta anticorupţie funcţionează şi mă bucur (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebată, vineri, la Cluj, cum comentează demisia ministrului Petre Tobă pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale, Raluca Prună a refuzat să răspundă, spunând doar: "Observ că lupta anticorupţie funcţionează".

"Există o decizie pe care a luat-o Parchetul şi exact cum v-am obiţnuit de fiecare dată, nu comentez deciziile Parchetului. Observ, însă, că lupta anticorupţie funcţionează şi mă bucur”, a spus ministrul Justiţiei.

Procurorii anticorupţie au cerut preşedintelui României încuviinţarea începerii urmării penale pentru ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, acesta fiind acuzat de favorizarea făptuitorului, în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

DNA susţinea că, la data de 1 aprilie, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă ar fi refuzat să declanşeze declasificarea parţială a unor documente solicitate de anchetatori în dosarul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuieli din bugetul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, cerera procurorilor vizând câteva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului.

Joi, Petre Tobă a anunţat că şi-a dat demisia, iar premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia, urmând să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru MAI până luni, 5 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici