Ministrul Mediului anunţă o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă lansarea unei noi sesiuni de validare a instalatorilor şi o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

399 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului anunţă o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului anunţă o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Potrivit Ministerului Mediului, în perioada 22 noiembrie, ora 10.00 – 28 noiembrie 2023, ora 23.59, Administratia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunţă şi o posibilă deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Sunt 90.000 de beneficiari, 90.000 de familii care aşteaptă Programul «Casa Verde #Fotovoltaice», blocat de decizia unei Curţii de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni. Am primit o promisiune din partea societăţii care a iniţiat procesul că, dacă va fi validată ca instalator autorizat în noua sesiune, aceasta va face o cerere de renunţare la judecată şi aşteptarea va lua sfârşit pentru cei 90 de mii de beneficiari”, susţine Mircea Fechet.

Acesta a precizat că, în sesiunea care începe miercuri, se pot înscrie şi instatori care nu au încercat prima dată sau instalatori care au fost respinşi. Instalatorii deja validaţi în prima sesiune din 2023 nu trebuie să se reînscrie.

„Înscrierea instalatorilor în program şi transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicaţiei, pusă la dispoziţia acestora pe pagina de internet a AFM”, arată Ministerul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici