Ministrul Mediului, despre sistemul de garanţie-returnare: În februarie au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje

Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune, referitor la sistemul de garanţie-returnare, că doar în luna februarie, care nu s-a încheiat încă, au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje: „Avem cifre care bat record după record”.

136 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, despre sistemul de garanţie-returnare: În februarie au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje

„Astăzi (miercuri - n.r.) am primit cifre noi şi pot să vă spun că doar în luna februarie, care nu s-a încheiat încă, au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje. Asta se datorează mai ales populaţiei, avem cifre care bat record după record pentru că, dacă ne amintim ce s-a întâmplat în lunile din urmă, în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje, iar astăzi avem peste 18 milioane. Îndrăznesc să spun că vom depăşi 20 de milioane în această lună şi trendul nu poate fi decât unul pozitiv”, spune Mircea Fechet.

El afirmă că Sistemul Garanţie Returnare funcţionează.

„Dă rezultatele pe care noi le aşteptăm şi nu pot decât să mă bucur că nu avem o problemă majoră în legătură cu acest sistem. Putem să sperăm că la modul în care evoluează lucrurile, România va fi una dintre ţările în care reciclarea devine un mod de viaţă. Sistemul este departe de a fi perfect, în fiecare zi apar mici probleme pe care le remediem. Suntem în dialog cu comercianţii, cu producătorii. Se pare că unii actori au obosit şi vor să fugă din Hora Reciclării şi sunt câteva cazuri izolate de producători care doresc să iasă din horă şi să împiedice ceea ce vrem să construim, o ţară a reciclării, dechid procese prin diverse instanţe de judecată”, încheie Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici