Ministrul ungar de Externe: Atitudinea politicienilor români în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze cooperarea României cu Ungaria

Atitudinea elitei politice din România în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze grav cooperarea cu Ungaria, afirmă ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, citat de MTI. Într-un interviu acordat vineri postului tv M1, Martonyi a declarat că presa din România a jucat un rol crucial în dramatizarea cazului arborării steagului secuiesc, subliniind că au putut fi auzite şi voci moderate.

1267 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Atitudinea politicienilor români în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze cooperarea României cu Ungaria

Ministrul ungar de Externe: Atitudinea politicienilor români în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze cooperarea României cu Ungaria (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Atitudinea elitei politice din România riscă să provoace răni grave şi să afecteze grav parteneriatul strategic care a avut rezultate notabile în ultimii doi-trei ani, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. Însă Janos Martonyi a exprimat speranţa că "strigătul de luptă se va stinge".

Ministrul ungar de Externe a ţinut să sublinieze că presa şi diplomaţia sunt două lucruri diferite: în timp ce presa trebuie să aibă "o voce puternică", diplomaţia trebuie să acţioneze "blând şi cu succes". Diplomaţia trebuie să adopte un stil adecvat pentru a clarifica ce părere are despre drepturile omului, apartenenţa la o comunitate şi simbolurile acestei comunităţi, a continuat Martonyi.

Vineri după-amiază, Martonyi a propus discuţii cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, pe tema steagului secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici