Mircea Diaconu: Sunt un ratat al sărbătorilor

Senatorul liberal Mircea Diaconu se cataloghează pe sine drept un "ratat al sărbătorilor", el declarându-se foarte supărat şi nefericit din cauza laicizării sărbătorilor şi nerespectării regulilor stricte care impun ca ofranda adusă Celui de Sus să fie una personală, şi nu adusă de alţii.

688 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: Sunt un ratat al sărbătorilor

Mircea Diaconu: Sunt un ratat al sărbătorilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax foto)

"Sunt foarte supărat şi nefericit şi ratat. Iată de ce: pentru că eu am învăţat că-s nişte reguli - de exemplu, nu se cântă colinde înainte de Ajun. E păcat. De aceea, noi ne pregăteam prin grajd, scoteam vacile, şi acolo învăţam, ne pregăteam. Nu ieşeam afară, fiindcă e păcat. Şi cântam numai începând din ajun", a povestit Diaconu, pentru MEDIAFAX.

El a arătat că, acum, cântatul colindelor se constituie în spectacol inclusiv la nivelul clericilor.

"Am ajuns să punem un CD, o casetă cu cineva care cântă frumos, ca la un spectacol. E show. Plăteşti, te duci la spectacol. Nu mai este vorba despre ofranda pe care tu trebuie să o aduci Celui de Sus, nu prin alţii, prin CD, casetă, etc. E o porcărie unde am ajuns. Culmea, şi chiar mă îngrozeşte, e că preoţii români nu înţeleg acest lucru. Dacă ei nu înţeleg asta, eu ce să mai fac? Eu sunt un simplu credincios, un simplu cetăţean - sigur, nepot de preot, am crescut în biserică şi ştiu ce spun şi spun lucurile astea pentru că mă dor", a spus Diaconu.

El a menţionat că fiecare trebuie să cânte, personal, colinde de Crăciun, pentru că în aceasta constă ofranda pe care o aduce Celui de Sus.

"De asta spun: sunt un ratat al sărbătorilor! Sigur, eu în felul meu le fac la fel ca şi până acum: ne strângem la fel în jurul bradului, cântăm noi colinde, nu trebuie să cânte altul pentru tine. Nu trebuie să cânţi frumos, ci să cânţi Celui de Sus o colindă. Nu frumos, că nu e performanţă, e vorba de datoria ta de a-i aduce această ofrandă Celui de Sus", a conchis senatorul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici