Moldovan: Guvernul continuă să mintă vorbind de creşterea salariilor, PSD depune moţiune de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PSD, Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, că Guvernul "continuă să mintă" atunci când vorbeşte de creşterea, din 2011, a salariilor pentru bugetari, anunţând totodată că PSD va depune o moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe acest proiect de lege.

24 afișări
Imaginea articolului Moldovan: Guvernul continuă să mintă vorbind de creşterea salariilor, PSD depune moţiune de cenzură

Moldovan: Guvernul continuă să mintă vorbind de creşterea salariilor, PSD depune moţiune de cenzură (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Deputatul Emil Radu Moldovan a afirmat, într-o conferinţă de presă, că decizia de a depune o moţiune de cenzură va fi luată, luni, în Biroul Permanent al PSD.

"Guvernul continuă să mintă când vorbeşte de creşterea salariilor. Toate analizele care s-au făcut arată că scoaterea celui de-al 13-lea salariu şi a primelor de vacanţă, fără să mai punem la socoteală inflaţia, înseamnă o scădere a veniturilor şi nu o creştere cu 15 la sută", a spus Moldovan.

El a reamintit că majorarea de 15 procente se aplică asupra salariilor tăiate, la nivelul lunii octombrie 2010, fără să se ţină cont de inflaţia pe 2010 şi 2011, care va fi în jur de 15 la sută.

"Guvernanţii nu fac altceva decât să facă o redistribuire a acestor tăieri de salarii pe întregul an 2011. Sunt convins că, în Biroul Permanent de luni, PSD va lua decizia să depună o moţiune de cenzură după angajarea răspunderii pe acest proiect de lege", a spus Moldovan.

Salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie 2010, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei, a anunţat premierul Emil Boc.

El a susţinut că salariile sunt majorate la nivelul care poate fi suportat de economie, în condiţiile crizei financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici