Morega despre Păcuraru, într-o discuţie telefonică: "L-am ţinut în corzi pe fonfălău"

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega afirmă, într-o discuţie telefonică din iunie 2007, cu George Romanescu, fratele deputatului Marcel Romanescu, referindu-se la ministrul Muncii Paul Păcuraru, că l-a "ţinut în corzi pe fonfălău", relatează Evenimentul Zilei.

21 afișări
Imaginea articolului Morega despre Păcuraru, într-o discuţie telefonică: "L-am ţinut în corzi pe fonfălău"

Morega despre Păcuraru, într-o discuţie telefonică: "L-am ţinut în corzi pe fonfălău"

Potrivit cotidianului citat, din interceptările telefonice depuse la dosar şi trimise Parlamentului, reiese că Morega îl priveşte de sus pe ministrul Muncii, lăudându-se într-o discuţie despre Păcuraru că l-a "ţinut în corzi pe fonfălău".

Conform documentelor, Dan Morega ar fi obţinut de la Paul Păcuraru numirea lui George Romanescu, fratele deputatului Marcel Romanescu, în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. În schimb, Morega l-a sprijinit pe fiul acestuia Mihnea Păcuraru să obţină, pentru firmele sale, o serie de contracte cu societăţi de stat din judeţul Gorj, în valoare de 113.000 lei.

Iniţial, lucrurile par să fi mers destul de greu, în ciuda unei prime discuţii dintre Morega şi Păcuraru purtată pe 3 iunie 2007 în care baronul de Gorj i-a cerut ministrului numirea lui Romanescu, relatează cotidianul citat. Morega s-a văzut nevoit să insiste, iar pe 11 iunie l-a sunat din nou pe Paul Păcuraru şi i-a reproşat că nu a emis ordinul de numire. Ministrul i-a promis că problema va fi rezolvată. Morega s-a grăbit să-l sune pe Marcel Romanescu şi să-i prezine succesul obţinut: "Până te duci, vii cu ea (este vorba de ordinul de numire - n.r.) că îl făcui dracului pe fonf".

Până la urmă, George Romanescu a fost numit în fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj pe 15 iunie 2007 pe o perioadă de maximum şase luni. Pe 24 iunie, Morega l-a sunat pe acesta întrebându-l: "Ai văzut cum l-am ţinut în corzi pe fonfălău?". Morega şi-a subliniat contribuţia: "Am stat călare pe el două zile, mă", scrie Evenimentul Zilei.

Pe 8 iulie 2007 au fost interceptate mai multe convorbiri efectuate de Dan Morega şi Paul Păcuraru în care ministrul Muncii ar fi recunoscut că l-a ajutat cu numirea pe George Romanescu.

Potrivit procurorilor, la data de 20 iulie 2007, a fost interceptată o convorbire telefonică între Dan Morega şi Mihnea Păcuraru în care baronul de Gorj i-a promis că va vorbi la SNLO, însă Mihnea Păcuraru i-ar fi comunicat că la SNLO ar fi rezolvat problema printr-o intervenţie directă a ministrului. De altfel, procurorii au obţinut şi declaraţia şefului SNLO Eugen Davidoiu care a susţinut că a fost sunat de Paul Păcuraru pentru a-l primi în audienţă pe fiul său.

Într-o discuţie telefonică pe care au avut-o pe 26 iulie 2007, Morega îi reaminteşte ministrului că aştepta un telefon de la fiul acestuia, iar ministrul i-a spus că o să-i transmită fiului său să-l sune în legătură cu problema ce era de rezolvat. A doua zi, a fost interceptată a convorbire efectuată între Morega şi Mihnea Păcuraru, iar acesta i-a cerut să discute la Rovinari. Intervenţia s-a produs, cel puţin potrivit mărturiei directorului general al complexului Rovinari Laurenţiu Dan Ciurel: "Domnul Morega mi-a spus să mă duc să-l primesc pe Mihnea Păcuraru şi să-l ajut în măsura în care este posibil în legătură cu subiectul pe care el îl expune".

Senatul a aprobat, marţi, începerea urmăririi penale împotriva lui Paul Păcuraru, cu 75 de voturi "pentru", 44 "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici