Moşteanu (USR): Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni

Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni, rapid, pentru că avem în faţă două noi alegeri, alegerea preşedintelui şi apoi parlamentarele la finalul anului, spune purtătorul de cuvând al USR, Ionuţ Moşteanu, după demisia lui Cătălin Drulă.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Moşteanu (USR): Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni

Moşteanu (USR): Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni

„Preşedintele Cătălin Drulă şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte, într-un gest de onoare, de om politic matur. Îi mulţumesc pentru munca pe care a depus-o, este un om politic bun, corect, curajos, care va mai avea multe de spus în politica românească. USR în perioada imediat următoare îşi va alege o nouă conducere. Cătălin Drulă a convocat un congres pe finalul acestei luni şi pe 29 iunie vom avea un nou Birou naţional. Statutul USR este diferit de alte partide, noi alegem separat preşedintele, prin votul tuturor membrilor, este un vot electronic. Biroul Naţional, structura de conducere colegială, din Biroul Executiv este ales de delegaţii la Congres. Sunt 24 de colegi care conduc acum partidul, vor fi 24 de colegi în noul Birou Naţional din 29 iunie”, spune Ionuţ Moşteanu.

El anunţă calendarul pentru alegerea noului lider al formaţiunii.

„Depunerea candidaturilor pentru preşedintele USR va fi până la finalul acestei săptămâni. Săptămâna viitoare vom avea campania internă, pe care fiecare candidat la preşedinţie o va desfăşura. Apoi, pe 24 şi 25 iunie vor fi alegerile online, turul 1, miercuri va fi o zi de pauză pentru resetarea sistemului, pe 27 şi 28 iunie turul doi. Cel târziu pe 28 va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR şi va fi ziua în care Cătălin Drulă îi va preda prerogativele noului preşedinte. Sâmbătă, a doua zi, noul preşedinte va conduce lucrările Congresului USR prin care va fi ales Biroul Naţional. E un calendar rapid, trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni, rapid, pentru că avem în faţă două noi alegeri, alegerea preşedintelui şi apoi parlamentarele la finalul anului. Pe calendarul actual, practic pe 15 iulie va trebui să începem strângerea de semnături pentru alegerile prezidenţiale”, încheie Moşteanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici