Moţiunea de cenzură | Deputat PSD: Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă

Deputatul PSD de Constanţa, Radu Babuş, nu crede că sunt foarte mulţi lideri care îşi doresc ca moţiunea de cenzură să treacă şi este convins că Guvernul Dăncilă nu va cădea în urma dezbaterii acesteia.

167 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură | Deputat PSD: Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă

Deputat PSD: Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă această moţiune

Deputatul Radu Babuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va trece, urmând să fie votată de cel mult 222 de persoane.

„Referitor la numărul celor care urmează să voteze această moţiune din partea opoziţiei, din discuţiile pe care le-am avut maximum 220-222 de voturi. Nu trece. Pentru că nici ei nu vor să treacă. (…) Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă această moţiune, pentru că vor fi puşi în faţa faptului de a creiona un guvern, de a vota un premier. Cine? Orban? Victor Ponta a spus: pe Orban nu-l votez. UDMR nu ştiu ce va face, dar intrăm pe un teren foarte alunecos al speculaţiilor”, a declarat Babuş.

Deputatul PSD susţine că majoritatea partidelor din opoziţie se feresc să intre la guvernare, iar o coaliţie ar fi greu de realizat.

„Cei de la USR au spus clar că nu vor să intre la guvernare. O parte mare din PNL clar au un conflict deschis Senat-Cameră cu domnul Orban. Pro România ar vrea, dar azi nu, vorbim de mâine. UDMR ar vrea să intre la guvernare, dar se mai gândesc, că nu-l văd pe Kelemen Hunor într-o relaţie foarte apropiată cu cei de la USR. Chiar nu îi văd politic stând la aceeaşi masă având în vedere conflictele pe care le-au avut până acum. Iar UDMR e un partid serios şi un partid care are o constanţă, iar anumite ciocniri politice pe care le-au avut cu cei de la USR nu le uită uşor. PMP mă abţin, nu vreau să fac comentarii. Adică să-l văd pe liderul PMP la masă cu Victor Ponta e greu. Şi cu Ludovic Orban. E un triunghi al bermudelor. Aşa nu ştiu ce guvernare ar putea să izvorască de aici, cred că e un exerciţiu de imaginaţie crunt”, a spus deputatul PSD, care crede că opoziţia nu va fi în stare să formeze un guvern.

„Nu vor fi în stare să facă un guvern pentru că, în acest moment, pe lângă faptul că nu au niciun fel de idee de a guverna, şi ce va rezulta de aici va fi amar şi jale. Cred că deja declaraţiile liderilor PNL sunt foarte clare, cu tăieri de pensii, salarii, concedieri de 400.000 de funcţionari publici şi aşa mai departe”, a mai declarat Radu Babuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici