Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament. Marcel Ciolacu: Avem voturile necesare să treacă. VIDEO

Deputatul PSD Daniel Suciu a citit textul moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului. Pentru a demite Guvernul Orban sunt necesare 233 de voturi, iar Marcel Ciolacu a anunţat că PSD are voturile necesare pentru adoptarea moţiunii.

3353 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament. Marcel Ciolacu: Avem voturile necesare să treacă. VIDEO

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament. Marcel Ciolacu a anunţat că mai este nevoie de un singur vot

UPDATE Ciolacu: Avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că e sigur că PSD şi UDMR dispun de voturile necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură. Liderul PSD a adăugat că speră ca votul să aibă loc cât mai repede.

„Cât mai repede ne-am dori că să tranşăm acest aranjament, cum îi spuneţi dumneavoastră, cu alte cuvinte, să îl trimitem pe domnul Orban acasă. În cazul în care domnul Orban, totuşi, îşi va da demisia, o să ne bucurăm şi mai mult. Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, în Parlament, întrebat dacă votul pe moţiunea de cenzură ar trebui să aibă loc miercuri.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, citită în Parlament

PSD şi UDMR acuză Executivul, în textul moţiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democraţiei româneşti", de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR face apel la respectarea principiilor democratice şi critică decizia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Social Democraţii şi parlamentarii UDMR precizează că măsura aumată de Guvernul PNL contrazice recomandările comsiei de la Veneţia şi "schimbă regulile jocului în timpul acestuia", cu mai puţin de patru luni înainte de alegeri.

Pentru a demite Guvernul sunt necesare 233 de voturi.

Georgian Pop s-a reînscris în PSD în 2019. PSD şi UDMR au nevoie, în continuare, de un vot

Deputatul Georgian Pop a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a reînscris în PSD la finalul anului 2019, pentru că are încredere că ”Marcel Ciolacu va duce proiectul de reformare al stângii mai departe”. El a precizat că face parte din cei 232 de parlamentari la care s-a referit liderul social-democrat.

”Anul trecut am plecat din PSD din cauza unui conflict personal cu Liviu Dragnea. Cu Marcel Ciolacu sunt prieten şi am încredere că va duce proiectul de reformare al stângii mai departe, proiect din care vreau să fac parte”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul Georgian Pop.

El a precizat că s-a reînscris în PSD la sfârşitul anului trecut şi că face parte din cei 232 de parlamentari la care Marcel Ciolacu a făcut referire când a a vorbit despre susţinerea moţiunii de cenzură.

”Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moţiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSDva fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat joi seara Marcel Ciolacu.

Fost social-democrat, Georgian Pop, a trecut la grupului Pro Europa, condus de Victor Ponta, în ianiarie 2019. Potrivit unei solicitări făcute de Victor Ponta, el urma să preia funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionale.

Deputatul Georgian Pop a fost în legislatura anterioară, 2012-2016, preşedintele Comisiei de control al SRI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici