Mureşan îi cere premierului Suediei păstrarea aderării României la Schengen pe agenda Consiliului UE

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan i-a cerut premierului Suediei păstrarea aderării României la Schengen pe agenda Consiliului UE: „Haideţi să menţinem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament”

452 afișări
Imaginea articolului Mureşan îi cere premierului Suediei păstrarea aderării României la Schengen pe agenda Consiliului UE

Mureşan îi cere premierului Suediei păstrarea aderării României la Schengen pe agenda Consiliului UE

Declaraţia deputatului european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentului European, despre aderarea României la spaţiul Schengen, la dezbaterea din plenul Parlamentului cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, privind programul de activităţi al Preşedinţiei suedeze a Consiliului UE.

„Extinderea spaţiului Schengen. Din păcate, sub preşedinţia anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei şi a României la spaţiul Schengen, deşi aceste ţări îndeplinesc toate condiţiile necesare, aşa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană. Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideţi să menţinem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament. După cum aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO va face să fim cu toţii mai în siguranţă, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toţii mai în siguranţă”, spune Mureşan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici