Năstase: PSD ar trebui să propună o politică fiscală diferenţiată

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, la o dezbatere pe teme ideologice ale stângii, că PSD ar trebui să susţină aplicarea unor politici fiscale diferenţiatie.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase: PSD ar trebui să propună o politică fiscală diferenţiată

Năstase: PSD ar trebui să propună o politică fiscală diferenţiată (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Năstase a spus că PSD a acceptat prea uşor cota unică, principalul argument fiind legat de "comoditatea birocratică", trecerea la cota diferenţiată de impozitare creând dificultăţi de aplicare.

"PSD va trebui să construiască un ascensor social mult mobil, având în centru munca şi încurajarea iniţiativei. PSD ar trebui să susţină că noi dorim economie de piaţă, dar nu o societate de piaţă. Ar trebui să spunem mai clar că pentru noi că munca trece înaintea capitalului, statul înaintea pieţei, iar societatea înaintea individului", a afirmat el.

Năstase a apreciat că, în contextul în care stânga a înregistrat un regres în aproape toată Europa, iar doctrina de sinteză "A Treia Cale" a eşuat, PSD ar trebui să îşi adapteze doctrina pentru a face faţă tentaţiei populiste specifice unei societăţi polarizate social.

Fostul premier PSD a mai spus că redefinirea doctrinară a partidului ar trebui să ţină seama de o viziune strategică, nu doar de obiective tactice.

"O viziune strategică ar crea un partid care să nu mai intre la guvernare în orice condiţii, să stea o săptămână şi apoi să intre iar în opoziţie", a mai afirmat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici