Nichita îşi va depune mandatul de vicepreşedinte PSD dacă va câştiga şefia CN

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, candidat la şefia Consiliului Naţional al PSD, a declarat, joi, răspunzând acuzelor aduse de Ion Iliescu privind cumulul de funcţii, că îşi va depune mandatul de vicepreşedinte dacă va câştiga preşedinţia CN.

16 afișări
Imaginea articolului Nichita îşi va depune mandatul de vicepreşedinte PSD dacă va câştiga şefia CN

Nichita îşi va depune mandatul de vicepreşedinte PSD dacă va câştiga şefia CN (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Eu cred că domnul Iliescu poate fi consecvent în continuare, întrucât, la Congres, am văzut că a încurajat foarte mulţi din cei care s-au înscris la funcţia de preşedinte şi sunt unii care nu erau cunoscuţi deloc, care nu însemnau nimic pentru partid, dar au fost încurajaţi să candideze. Eu cred că competiţia în partid e necesară, democraţia este necesară şi domnul Iliescu este un chezaş al acestei democraţii şi a acestei competiţii", a spus Nichita.

El a arătat că şi-a evaluat şansele de a câştiga şefia CN al PSD, precizând că această evaluare l-a determinat să candideze.

"Vreau să dau un mesaj prin candidatura mea, pentru că trebuie să demonstrăm că vrem ca acest Consiliu Naţional să fie una cu partidul şi nu o fracţie a partidului", a menţionat Nichita.

El a arătat că, dacă va câştiga funcţia de preşedinte al CN, îşi va da demisia din cea de vicepreşedinte, rămânând, însă, primar al Iaşiului.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional, că ar fi "decent" ca Gheorghe Nichita să-şi retragă candidatura la şefia Consiliului Naţional, motivând prin faptul că acesta încalcă prevederile statutare referitoare la cumulul de funcţii.

Iliescu a spus că Nichita este în acest moment primar al municipiului Iaşi, preşedinte al organizaţiei PSD Iaşi, vicepreşedinte ales în Congres, iar şefia CN ar fi a patra funcţie vizată.

Consiliul Naţional al PSD urmează să se reunească joi, de la ora 15.00. La această reuniune urmează să fie ales, prin vot secret, preşedintele CN, funcţia fiind disputată de Adrian Năstase şi Gheorghe Nichita. Reuniunea CN este precedată de o şedinţă a CExN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici