Nichita şi Adominiţei şi-au înregistrat candidaturile la Primărie şi la CJ, din partea USL

Social-democratul Gheorghe Nichita şi liberalul Cristian Adomniţei şi-au înregistrat candidaturile, joi, din partea USL, la Primăria Iaşi, respectiv la şefia Consiliului Judeţean, cei doi fiind însoţiţi la birourile electorale de mai mulţi reprezentanţi USL, între care liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu.

101 afișări
Imaginea articolului Nichita şi Adominiţei şi-au înregistrat candidaturile la Primărie şi la CJ, din partea USL

Nichita şi Adominiţei şi-au înregistrat candidaturile la Primărie şi la CJ, din partea USL (Imagine: Mihai dascalescu/Mediafax foto)

Primul care şi-a înregistrat candidatura a fost Gheorghe Nichita, lider al PSD Iaşi şi primar în funcţie, acesta prezentându-se în jurul orei 12.00 la Biroul Electoral Municipal, situat în incinta primăriei ieşene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost însoţit de mai mulţi reprezentanţi ai USL, printre care liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, dar şi candidatul USL la şefia CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei.

"Îmi doresc ca împreună cu domnul Adomniţei să facem o echipă pentru Iaşi. Mai mult, îmi doresc ca noi cei din PSD să facem un guvern cu partenerii noştri liberali, pentru a putea sprijini proiectele Iaşiului", a spus Gheorghe Nichita, imediat după momentul depunerii dosarului său de candidatură pentru Primăria Iaşi.

De la primărie, reprezentanţii USL s-au îndreptat, pe jos, către Biroul Electoral Judeţean, situat în incinta clădirii în care funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean, unde liberalul Cristian Adomniţei şi-a înregistrat candidatura pentru preşedinţia CJ Iaşi.

"Ar fi primul mandat la CJ cu adevărat în parteneriat cu Primăria Iaşi. Formăm, cred, cea mai puternică alianţă la nivelul judeţului, este o alianţă între oameni care au făcut ceva pentru comunitatea lor. Primarul municipiului Iaşi are proiecte în derulare, cele de la CJ abia acum încep", a declarat liberalul Cristian Adomniţei, candidatul USL la şefia CJ Iaşi.

USL nu şi-a definitivat încă listele de candidaţi pentru Consiliul Local Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, discuţiile între PSD, PNL şi PC urmând să se încheie la finalul acestei săptămâni.

Vineri după-amiază este programată acţiunea de lansare a candidaţilor USL Iaşi pentru alegerile locale, la eveniment fiind aşteptaţi liderii naţionali ai USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Social-democratul Gheorghe Nichita este la al doilea mandat de primar al municipiului Iaşi, în timp ce liberalul Cristian Adomniţei este deputat PNL într-un colegiu rural din judeţ.

La alegerile din 2008, Adomniţei a candidat la Primăria Iaşi pe listele PNL, ocupând locul al treilea, după Gheorghe Nichita (PSD), câştigătorul competiţiei, şi democrat-liberalul Dumitru Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici