Nicuşor Dan crede că anunţul PNL despre un candidat propriu în Capitală este o modalitate de a se aşeza la discuţii

Nicuşor Dan a declarat, joi seara, în emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, că anunţul liberalilor că vor avea candidat propriu reprezintă ”o modalitate de a se aşeza la masda discuţiilor” şi că vor urma negocieri dure pentru eventuala desemnare a unui candidat comun al partidelor de dreapta.

417 afișări

”Legat de anunţul ăsta foarte ferm al PNL că o să aibă candidat propriu, eu îl interpretez ca o modalitate de a se aşeza la masa de discuţii. Neavând un candidat cu nume identificabil pe care să-l promoveze şi existând alţi candidaţi, cum sunt eu, pe care lumea îi identifică, PNL risca să intre într-un con de umbră şi candidaţii existenţi deja să câştige scena politică şi candidatul PNL, în momentul în care intră, să fie prea târziu. PNL a făcut acest anunţ ca în conştiinţa publică să existe că sunt şi ei aici şi negocierile să fie foarte dure”, a declarat Nicuşor Dan în emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

El a mai spus că formaţiunile politice îşi desemnează candidaţii în urma unor sondaje de opinie.

”Partidele, în general, iau decizii pe sondaje. Adică ele au multe defecte, dar în ceea ce priveşte jocul politic, sunt profesioniste. Până acum nu a fost o perioadă propice pentru a face sondaje”, a adăugat Dan

El a mai precizat că nu va candida din partea PNL, preferând statutul de candidat independent.

Totodată, el a apreciat că şansele organizării alegerii primarilor în două tururi sunt reduse.

”Eu cred că şansele să rămânem cu alegerea primarilor în două tururi sunt destul de mici. Cred că ecuaţia politică pentru alegerile locale de acum încolo trebuie să o gândim în alegeri într-un singur tur”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El a prezentat avantajele alegerii primarilor în două tururi.

”Fără să vorbesc despre persoana mea, alegerea primarilor în două tururi este un mare beneficiu pentru democraţie. Primarul ales în două tururi are legitimitate. Într-un singur tur, primarul în funcţie are multe şanse să fie reales şi să-şi păstreze un monopol uneori de corupţie”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

De asemenea, el a cerut un acord politic între PNL, USR, PMP şi PLUS înaintea alegerilor locale.

Nicuşor Dan este susţinut la alegerile locale pentru funcţia de primar general al Capitalei de USR Bucureşti, urmând ca liderii alianţei USR-PLUS să aleagă întrel el şi Vlad Voiculescu, susţinut de PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nicuşor dan,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici