Nominalizarea unui nou comisar. Iohannis, după ce a aşteptat-o până în ultimul moment pe Dăncilă: Încalcă flagrant Constituţia/ Prim-ministrul îi răspunde în acelaşi ton

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că prin refuzul de a veni la Cotroceni, la consultări pe tema comisarului european, premierul Viorica Dăncilă încalcă flagrant Constituţia, arătând lipsă de responsabilitate politică. Şeful statului o invită pe Dăncilă din nou la consultări.

2439 afișări
Imaginea articolului Nominalizarea unui nou comisar. Iohannis, după ce a aşteptat-o până în ultimul moment pe Dăncilă: Încalcă flagrant Constituţia/ Prim-ministrul îi răspunde în acelaşi ton

Klaus Iohannis: Prin refuzul de a veni la consultări, Dăncilă încalcă flagrant Constituţia

„Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituţia şi afectează grav credibilitatea României Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Preşedintele României pe o problemă care vizează reputaţia ţării noastre este o încălcare flagrantă a Constituţiei. Gestul premierului arată, totodată, diletantismul şi o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpăţânarea prim-ministrului de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş şi riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către ţara noastră”, a declarat Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Şeful statului îi solicită Vioricăi Dăncilă să nu mai rişte credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid.

„Îi atrag atenţia în mod public doamnei Dăncilă: încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriţi-vă! Nu mai faceţi de ruşine România cu toţi oamenii neprofesionişti şi cu probleme de integritate pe care insistaţi să îi nominalizaţi atât în Guvern, cât şi în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, se mai arată în declaraţia preşedintelui.

Klaus Iohannis îi solicită, totodată, premierului să vină la consultări la Palatul Cotroceni.

„Îi cer din nou premierului să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă o nouă nominalizare pentru poziţia de comisar european, doar în urma consultării cu Preşedintele României şi după obţinerea avizului Parlamentului”, subliniază Iohannis.

 

Dăncilă: Culmea ipocriziei este să ne vorbească preşedintele Iohannis despre încălcarea Constituţiei

Viorica Dăncilă a declarat că este „culmea ipocriziei” ca tocmai Klaus Iohannis să vorbească despre încălcarea Constituţiei. Ea a precizat că l-a informat pe şeful statului despre propunerea lui Dan Nica în poziţia de comisar european, în momentul în care a fost transmis şi numele Rovanei Plumb.

„Culmea ipocriziei este să ne vorbească preşedintele Iohannis despre încălcarea Constituţiei. Acelaşi Klaus Iohannis care calcă în picioare legea fundamentală a ţării refuzând să numească miniştrii interimari şi ignorând cu bună ştiinţă chiar şi decizia Curţii Constituţionale”, a scris Viorica Dăncilă, miercuri, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că probabil preşedintele Iohannis a fost prins cu activitatea de campanie şi probabil a uitat că a primit informarea despre Rovana Plumb şi Dan Nica propuşi pentru poziţia de comisar european.

„Cât despre propunerea de comisar european, domnul Dan Nica, îi reamintesc preşedintelui că a fost informat despre această nominalizare la momentul la care i-a fost transmis şi numele Rovanei Plumb. Cel mai probabil, preşedintele a fost prins cu activitatea de campanie şi a omis această informare”, a conchis Dăncilă.

Reacţia premierului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că prin refuzul de a veni la Cotroceni, la consultări pe tema comisarului european, premierul Viorica Dăncilă încalcă flagrant Constituţia, arătând lipsă de responsabilitate politică. Şeful statului o invită pe Dăncilă din nou la consultări.

 

Klaus Iohannis îi solicită Vioricăi Dăncilă să nu mai rişte credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid.

Viorica Dăncilă a declarat că va trimite către Comisia Europeană propunerile pentru funcţia de comisar european, Dan Nica şi Gabriela Ciot, până la sfârşitul acestei săptămâni. Premierul a precizat că nu l-a informat încă pe Klaus Iohannis, pentru că mai întâi vrea să transmită propunerile la CE.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a declarat, luni, la Cluj, că Guvernul propune pentru funcţii europene importante persoane nepotrivite şi că Rovana Plumb a fost refuzată pentru probleme de integritate. „Ruşine PSD”, a spus Iohannis la întâlnirea liberalilor din Nord-Vestul ţării.

În replică, Viorica Dăncilă a declarat luni că va merge „de îndată” la consultările de miercuri cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pe subiectul comisarului european din partea României. Premierul a adăugat că aceeaşi expresie o foloseşte şeful statului când vine vorba de numirea miniştrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici