Norica Nicolai după ce Petre Daea a spus că în România cormoranii fac baie în piscine: A fost aplaudat

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, vineri, la Constanţa, că prestaţia ministrului Petre Daea în Comisia pentru pescuit din PE a fost aplaudată, afirmând că declaraţia privind cormoranii care fac baie în piscine în România arată,de fapt, că păsările produc pagube de milioane de euro.

6267 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai după ce Petre Daea a spus că în România cormoranii fac baie în piscine: A fost aplaudat

Norica Nicolai după ce Daea a spus că în România cormoranii fac baie în piscine: A fost aplaudat

„Să ştiţi că domnii miniştri s-au comportat foarte bine la Bruxelles în audierile în comisie. Eu l-am avut pe Daea, care a fost foarte bun, a luat aplauze. Problema noastră este că noi, Parlamentul European şi Comisia, am ajuns la concluzia că aceste păsări, şi un animăluţ, foca, asta e problema nordicilor, ne distrug culturile de acvacultură. S-au făcut nişte studii, în Danemarca, Suedia, în diverse ţări, în care s-a constatat că mănâncă milioane de euro din bani europeni pentru că, dacă pun puiet în bazinul de acvacultură şi am cormorani în exces, s-a terminat. Nu mai am peşte!”, a explicat europarlamentarul ALDE.

Ea a precizat că, din acest motiv, se doreşte începerea vânătorii cormoranului, ca la porcul mistreţ.

„Avem directiva europeană cu privire la păsări şi le protejează. Am zis: ne pare foarte rău, trebuie să facem ceva, ca altfel dăm banii la păsări. Şi l-am rugat pe domnul Daea să fie de acord cu amendamentele făcute deja de noi, suntem un grup din toată Europa, şi transpartinic. (…) Eu i-am pus întrebarea, pentru că trebuia să îi spun foarte clar: Să îţi intre bine în cap! Trebuie să facem un plan de vânătoare la cormorani că altfel ăştia în Delta Dunării nu mai fac nimic pe acvacultură. (…) Dăm drumul la vânătoare. Ca la porcii mistreţi. Dacă îi vânam la timp, pestă porcină putea fi temperată. Şi toată lumea a fost foarte mulţumită în comisie, deci Daea a luat aplauze pe chestia cormoranilor, că a zis că ne susţine”, a mai declarat Norica Nicolai.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat miercuri în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

"A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât", a spus Daea, la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici