Noua Constituţie: Parlamentul se pronunţă pe strategia naţională de securitate în maximum 6 luni

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat joi un amendament care instituie un termen de 6 luni pentru pronunţarea plenului celor două Camere ale Parlamentului asupra strategiei naţionale de securitate, precum şi asupra iniţiativelor legislative de competenţa acestui for.

105 afișări
Imaginea articolului Noua Constituţie: Parlamentul se pronunţă pe strategia naţională de securitate în maximum 6 luni

Noua Constituţie: Parlamentul se pronunţă pe strategia naţională de securitate în maximum 6 luni (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Membrii Comisiei de revizuire au adoptat introducerea unui nou alineat la articolul 75 din Constituţie, care prevede că "în cazul iniţiativelor legislative ce intră în dezbaterea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum şi în cazul aprobării strategiei naţionale de securitate (...) Parlamentul se pronunţă în termen de maxim 6 luni de la sesizare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici