Noul ambasador al SUA şi-a prezentat la MAE copiile scrisorilor de acreditare

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Henry Gitenstein a fost primit, vineri, la MAE, de către ministrul Cristian Diaconescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, nefiind făcute declaraţii, deşi MAE anunţase că acestea vor avea loc.

49 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador al SUA şi-a prezentat la MAE copiile scrisorilor de acreditare

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein şi ministrul de Externe Cristian Diaconescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

MAE a anunţat, joi, sosirea lui Mark Henry Gitenstein, menţionând că vor fi doar oportunităţi de imagine şi că ministerul va transmite un comunicat de presă.

Vineri, cu puţin timp înaintea primirii ambasadorului Gitenstein, de către ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, MAE a anunţat că vor fi oportunităţi de imagine la început, declaraţii de presă la final şi un comunicat de presă.

Oportunităţile de imagine au durat foarte puţin şi au avut loc la finalul întâlnirii, iar declaraţii nu s-au mai făcut.

Nominalizarea lui Mark Gitenstein ca ambasador al SUA la Bucureşti a fost anunţată, la jumătatea lunii iunie, de către preşedintele american, Barack Obama. Senatul american a confirmat, la jumătatea lunii iulie, nominalizarea făcută de preşedintele Obama.

Mark Gitenstein a depus jurământul ca ambasador al SUA la Bucureşti, la începutul lunii august, în prezenţa vicepreşedintelui Joseph Biden. În discursul rostit cu această ocazie, Gitenstein a folosit câteva cuvinte în limba română adresate atât diplomatului român prezent la eveniment, însărcinatul cu afaceri al României, Cristian Gaginsky, cât şi memoriei bunicilor săi de origine română: "O revenire acasă, la originile mele, la locurile de unde au plecat, în secolele trecute, bunicii şi străbunicii mei, în America. Le aduc acum, aici, un omagiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici