Noul statut PDL modifică prevederile privind sancţiunile şi înfiinţează Liga Aleşilor Locali

Comisia de modificare a statutului PDL a finalizat principalele prevederi din noul statut, un element nou fiind faptul că persoanele condamnate penal nu vor putea accede în partid, iar dacă sunt deja membri, vor fi suspendaţi din funcţii, potrivit unor surse din formaţiune.

93 afișări
Imaginea articolului Noul statut PDL modifică prevederile privind sancţiunile şi înfiinţează Liga Aleşilor Locali

Noul statut PDL modifică prevederile privind sancţiunile şi înfiinţează Liga Aleşilor Locali

Prevederile privind sancţiunile au fost propuse de europarlamentarul Monica Macovei, aceasta pledând pentru suspendarea din funcţie a acelor democrat-liberali care sunt arestaţi preventiv sau trimişi în judecată.

În noul statut se prevede că acei membri de partid condamnaţi penal nu pot să mai rămână în formaţiune. De asmemenea, cei care au astfel de dosare şi doresc să intre în partid nu vor fi acceptaţi.

Vechiul statut prevedea că un membru de partid nu poate fi exclus din partid decât după decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

Pentru cei aflaţi în faza de judecată, noul statut arată că aceştia vor fi suspendaţi din funcţii, o comisie internă urmând a decide acest lucru, până la clarificarea statutului juridic al acestora în instanţă.

Noul statut mai prevede înfiinţarea Ligii Aleşilor Locali, pentru eficientizarea comunicării la nivelul Consiliilor Judeţene şi a primarilor partidului.

PDL îşi păstrează numele, Partidul Democrat Liberal în noul statut. Pentru însemnele PDL există două variante: păstrarea trandafirului şi eliminarea liniuţei din sigla "PD-L", sau eliminarea trandafirului, sigla rămânând PDL pe fond portocaliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici