O moţiune simplă a fost iniţiată împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de către Reper

Parlamentarii Reper au iniţiat o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în care spun că ministrul „nu se ridică la exigenţele funcţiei” şi că a dat dovadă de „aroganţă, dispreţ şi impostură”.

290 afișări
Imaginea articolului O moţiune simplă a fost iniţiată împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de către Reper

Reper a anunţat marţi că a iniţiat o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Considerăm că Sorin Cîmpeanu nu se ridică la exigenţele funcţiei şi că în exercitarea mandatului său a dat dovadă de aroganţă, dispreţ şi impostură. Un ministru al educaţiei ar trebui să fie capabil să înţeleagă dificultăţile prin care trece sistemul de educaţie românesc şi să fie capabil să-l pregătească pentru o reformă profundă care să-l facă performant în anii care urmează. Sorin Cîmpeanu a dovedit că este incapabil să înţeleagă ce misiune i s-a încredinţat şi ca urmare trebuie să părăsească urgent funcţia de ministru”, spun reprezentanţii Reper, într-un comunicat de presă transmis marţi.ş

Pentru a putea fi depusă, moţiunea trebuie semnată de cel puţin 50 de deputaţi din cei 330, astfel că Reper a a invitat partidele parlamentare să se alăture acestei inţiative şi să contribuie la consolidarea textului moţiunii simple.

„Gestul nostru este o reacţie la demersul iniţiat de peste 45.700 de români prin intermediul petiţiei Declic şi un răspuns la scrisoarea celor 150 de intelectuali români care semnalează derapajele actualului ministru şi principalele probleme din Legile educaţiei. Preşedintele Iohannis a promis o reformă profundă a educaţiei pe care a definit-o ca prioritatea numărul zero pentru mandatul său. Vedem că Sorin Cîmpeanu este o frână în orice demers care presupune o reformă a domeniului şi cerem oricărui politician responsabil care a primit mandat de parlamentar în această legislatură să uite de culoarea politică şi să contribuie la îndepărtarea acestui ministru din funcţia pe care nu o poate gestiona”, a declarat Cristina Rizea, deputată Reper de Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici