O nouă întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni: Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aşteptaţi la ora 18.00 de şeful statului

Premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu vor avea din nou o întrevedere, miercuri, de la ora 18.00, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.

383 afișări
Imaginea articolului O nouă întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni: Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aşteptaţi la ora 18.00 de şeful statului

O nouă întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni: Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aşteptaţi la ora 18.00 de şeful statului

Întâlnirea face parte din seria de întrevederi obişnuite ale şefului Executivului şi ministrul de Finanţe cu preşedintele Iohannis, au explicat sursele citate.

Convocarea la Palatul Cotroceni vine şi în contextul în care agenţia de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menţinând actualele ratinguri - BBB-/A-3.

Agenţia, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască ţintele fiscale pentru 2019 şi 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Referitor la proiectul de buget pentru anul 2020, ministrul Florin Cîţu a anunlat că săptămâna viitoare va fi în Parlament. El a mai precizat că bugetul este construit pe un deficit de 3,6% din PIB, iar deficitul bugetar estimat pentru anul 2021 este 3,34% din PIB.

Surse guvernamentale au spus, pentru MEDIAFAX, că nu este exclusă posibilitatea ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea bugetului de stat pe 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
cîţu,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici