Olanda schimbă ambasadorul din România

Stella Ronner-Grubačić a fost numită ambasador al Olandei în România şi R. Moldova, iar Matthijs van Bonzel va fi ambasador în Spania, acesta anunţând pe Facebook că va părăsi Bucureştiul în septembrie.

1402 afișări
Imaginea articolului Olanda schimbă ambasadorul din România

Actualul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MAE olandez, Stella Ronner- Grubačić, în prezent director de comunicare în cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Haga, a fost numită ambasador în România şi R. Moldova.

Actualul ambasador Matthijs van Bonzel a fost numit ambasador în Spania.

El a anunţat pe Facebook că va pleca în noua misiune în luna septembrie.

"Am fost numit ambasador în Spania. O mare onoare. Vom pleca în septembrie. Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici", a scris van Bonzel.

Diplomatul olandez a fost trimis la post la Bucureşti în decembrie 2011, dar a fost primit de preşedintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012.

Întrebat, într-un interviu acordat MEDIAFAX în aprilie 2012, cine este de învinovăţit pentru faptul că nu a fost chemat la Cotroceni pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare, Matthijs van Bonzel spunea: "Este prerogativa oricărui şef de stat să primească ambasadori. Deci, asta este situaţia şi eu aştept invitaţia sa".

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, ceruse anterior Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice considerau că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind aderarea la Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici