Olguţa Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii în urma unei legi din iulie/ Eugen Teodorovici: I-am spus lui Dăncilă să ne axăm pe mesajul „Economie, economie, economie”. Unii vor ca PSD să nu asigure preşedinţia Consiliului UE

Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la Mamaia că Guvernul este în situaţia în care mai are nevoie de bani de pensii, pentru că în iulie a apărut o lege care creşte pensiile pentru două grupe pe muncă: ”Iohannis nu a înţeles că rectificarea nu se face pe bucăţi”. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, la Şcoala de Vară a Femeilor PSD,că a rugat-o pe Viorica Dăncilă ca Guvernul să se axeze mai mult pe mesajul „Economie, economie, economie". El a mai spus, în glumă, că şi-ar dori să fie preşedintele onorific al Organizaţiei de Femei. Acesta a mai adăugat că încearcă scoaterea de la guvernare a partidului pentru ca social-democraţii să nu fie la putere atunci când România va exercita în premieră preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

1679 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii în urma unei legi din iulie/ Eugen Teodorovici: I-am spus lui Dăncilă să ne axăm pe mesajul „Economie, economie, economie”. Unii vor ca PSD să nu asigure preşedinţia Consiliului UE

Olguţa Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii în urma unei legi din iulie/ Eugen Teodorovici: I-am spus lui Dăncilă să ne axăm pe mesajul „Economie, economie, economie”. Unii vor ca PSD să nu asigure preşedinţia Consiliului UE

”Iar acum suntem în situaţia în care mai e nevoie de bani de pensii, dar de ce? Pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlamentul României care la grupele 1 şi 2 de muncă creştea din nou veniturile pensionarilor. Automat, când creezi bugetul României, nu poţi decât să aplici legislaţia pe care o ai în vigoare în momentul respectiv. Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat va trebui să o aplicăm după luna iulie”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ministrului Muncii a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înţeleagă motivul pentru care Guvernul mai are nevoie de bani de pensii: ”Asta ca să înţeleagă şi preşedintele României, de ce în spaţiul public am tot susţinut că este vitală şi urgentă această rectificare bugetară. Ne-a invitat să facem rectificare bugetară, dar să lăsăm în pace bugetele care se aprobă în CSAT: bugetele serviciilor secrete, bugetul administraţiei prezidenţiale şi aşa mai departe. Nu există în lumea asta stat care să facă rectificare bugetară pe bucăţi, nu există. Se pare că preşedintele României nu a aflat încă”.

De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit şi despre şomaj, spunând că România este la un ”minim istoric de după revoluţie: 3,4%”.

Eugen Teodorovici: I-am spus lui Dăncilă să ne axăm pe mesajul „Economie, economie, economie”

„O rugăm pe dna prim-ministru ca pe viitor să ne axăm cu cât mai mare determinare pe zona de economie şi chiar să avem, ca şi mesaj, <Economie, economie, economie>. Pentru că, aşa cum le spun eu celor care sunt de dreapta, cei care susţin piaţa cel mai mult sunt oamenii de stânga. Cum să fie omul de stânga? Păi omul de stânga trebuie să aplice o politică socială, pentru asta are nevoie de bani în buget, ca să aibă bani în buget are nevoie de o economie puternică, şi iată cum omul de stânga e cel mai înfocat susţinător al economiei de piaţă, al economiei în general", a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Şcoala de Vară a Femeilor din PSD care se desfăşoară în staţiunea Mamaia, în prezenţa premierului Viorica Dăncilp.

Teodorovici a glumit şi le-a spus doamnelor din partid că ar vrea să fie preşedinte onorific al organizaţiei.

„I-am spus colegei mele Rovana (Rovana Plumb, preşedintele organizaţiei de femei a PSD - n.r.) să îmi depun şi eu candidatura la şefia organizaţiei de femei a PSD, dar mă multumesc şi cu funcţia de preşedinte onorific şi aş fi mândru să vă reprezint interesele", a spus ministru Finanţelor, în aplauzele sălii.

„Eugen, dacă tot îţi doreşti, noi cu drag te dorim şi poţi fi preşedinte onorific al organizaţiei de femei", i-a răspuns Rovana Plumb.

Teodorovici a primit din sală, de la primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, un stilou.

„Cu acest stilou să bugetaţi, să scrieţi, să fundamentaţi bine bugetul ţării să poată aduce prosperitate tuturor românilor", i-a spus Gâju ministrului de Finanţe.

„Este clar că dorinţa celor din afara noastră este de a ne scoate pe noi, de la PSD, de la aceasta unică, măreaţă şansă pentru un partid, de a asigura preşedinţia unui consiliu european (preşedinţia Consiliului Uniunii Europene – n.r.) de asemenea nivel. Este evidentă intenţia de scoatere a noastră de la guvernare şi, mai mult, mai important, este ca PSD să nu asigure această preşedinţie. Ar fi, pentru noi ca partid, unic în tot ce înseamnă istoria acestei ţări să fim partidul care a dus Romania în NATO, în spaţiul european, şi acum să avem pentru prima oară în istoria noastră ca ţară preşedinţia Consiliului UE. Nu e partid care să se poată mândri cu aşa ceva. De asta este foarte important să fim împreună", a declarat vineri, la Mamaia, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la lucrările Şcolii de Vară a organizaţiei de femei a PSD.

La reuniune participă, pe lângă premierul Viorica Dăncilă, şi miniştrii de la Diaspora (Natalia Intotero), Tineret şi Sport (Ioana Bran), fonduri UE (Rovana Plumb), precum şi vicepremierul Ana Birchall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici