Oltean despre amendamentele depuse de PDL la buget: Am plagiat cu toţii ca nebunii, aşa e la modă

Deputatul PDL de Bistriţa-Năsăud Ion Oltean spune că el şi celălalt parlamentar din judeţ au depus aproximativ 400 de amendamente la proiectul de buget pe 2013, explicând că le-au luat pe cele depuse anul trecut de cei din USL şi au înlocuit numele: "Am plagiat cu toţii ca nebunii, aşa e la modă".

162 afișări
Imaginea articolului Oltean despre amendamentele depuse de PDL la buget: Am plagiat cu toţii ca nebunii, aşa e la modă

Ioan Oltean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă dacă parlamentarii PDL din Bistriţa-Năsăud, respectiv el şi senatorul Cristian Florian, au depus amendamente la proiectul de buget pe 2013, Oltean a răspuns că au depus aproximativ 400 de amendamente.

"Pentru bugetul care a fost depus, am depus aproximativ 400 de amendamente la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Le-am luat pe cele 220 de amendamente pe care le-au depus distinşii mei colegi de anul trecut, Răducu Moldovan, zis preşedintele CJ (fost deputat PSD în mandatul trecut -n.r.), Ioan Ţintean, zis prefectul judeţului (fost deputat PNL în legislativul trecut - n.r.), le-am aşezat frumos în pagină, în loc de Radu Moldovan am scris Ioan Oltean, în loc de Ioan Ţintean am scris Cristian Florian. Plagiat sută la sută, recunoscut!", a spus Oltean.

El a precizat că toate aceste amendamente au fost depuse la Comisia de buget şi vor fi susţinute cu aceeaşi "ardoare" cu care le-au susţinut şi Emil Radu Moldovan şi Ioan Ţintean.

"Am arătat că oportunitatea n-a dispărut, necesitatea nici atât şi că astăzi au ei (cei de la USL - n.r.) posibilitatea să le aprobe. 220 de amendamente sunt opera distinşilor foşti parlamentari, de neegalat, de neuitat şi de neîntrecut în întrecerea socialistă. Puterea vremii respective a apreciat că amendamentele lor sunt neoportune, ei au apreciat că sunt mai mult decât necesare şi că noi n-am avut interesul să le susţinem. Astăzi le oferim lor această posibilitate", a spus Oltean.

El a declarat că nu numai parlamentarii PDL din Bistriţa-Năsăud procedează în felul acesta, ci toţi aleşii partidului din ţară: "Nu este numai în Bistriţa-Năsăud acest plagiat, am plagiat cu toţii ca nebunii. Aşa e la modă, plagiatul. De sus am început. Până la ultima propunere de modificare a proiectului de buget".

El a spus că, pe lângă amendamentele "plagiate", parlamentarii PDL din Bistriţa-Năsăud au mai depus încă 124 de amendamente "originale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici