Omul de bază al lui Putin spune că Occidentul vrea continuarea războiului în Ucraina: „Washingtonul nu permite ucrainenilor să vorbească despre pace”

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, continuă discursul propagandistic despre „rolul” Occidentului în continuarea războiului din Ucraina.

30652 afișări
Imaginea articolului Omul de bază al lui Putin spune că Occidentul vrea continuarea războiului în Ucraina: „Washingtonul nu permite ucrainenilor să vorbească despre pace”

Occidentul continuă să încurajeze războiul din Ucraina, iar conducerea de la Washington nu vrea să permită Kievului să „se gândească sau să vorbească măcar” despre pace, declară Peskov sâmbătă, care foloseşte termenul „război” şi nu clasicul concept „operaţiune militară specială”, preferat de către Putin şi restul oficialilor ruşi.

 
„Acum este momentul oportun când ţările vestice mizează pe continuarea războiului. Conducerea de la Washington nu permite ucrainenilor să se gândească la pace sau să vorbească despre”, a spus omul lui Putin la un  canal TV rusesc, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS.
 
Purtătorul de cuvânt al lui Putin speră totuşi că Occidentul va înţelege situaţia şi că Ucraina va alege negocierea cu Rusia. 
 
„Momentan, încercarea de a ajunge la pace s-a înrăutăţit. Dar nu avem vreo îndoială că mai devreme sau mai târziu, bunul simţ va triumfa şi vom reveni la negocieri”, mai declară Peskov. 
 
Peskov a punctat, totodată, în mod cinic, că înainte de negocieri, Ucraina va trebui „să priceapă condiţiile puse de către Moscova, să le accepte, să stea la masa discuţiilor şi să semneze acordul deja ştiut”. 
 
Şi nu doar Ucraina „pricepe” mai greu, în opinia Kremlinului, ci şi liderii europeni, cărora „le lipseşte tăria de a urmări doar interesele propriilor ţări, nu şi ale Vestului”, mai spune oficialul rus. Într-adevăr, spre deosebire de Rusia cea „solitară” şi autocrată, Europa cea democratică merge pe principiul solidarităţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici