Onţanu, acuzat de pomeni electorale pe bani publici

Candidatul PNL la Primăria sectorului 2, Dragoş Dincă, l-a acuzat, sâmbătă, pe actualul primar al sctorului 2, Neculai Onţanu, care candidează pentru un nou mandat, că face "pomeni electorale" din banii publici, susţinând că acesta va împărţi, duminică, la Biserica Mărcuţa, astfel de pachete.

18 afișări
Imaginea articolului Onţanu, acuzat de pomeni electorale pe bani publici

Onţanu, acuzat de pomeni electorale pe bani publici (Imagine: Mediafax Foto)

"Actualul primar al sectorului 2 a ridicat pomana din bani publici la rang de artă. Înainte de Paşte au fost cumpăraţi din bani publici 26.000 de cozonaci şi 80.000 de ouă. Toate acestea au fost duse la sediul PSD din sectorul 2. Astăzi (sâmbătă - n.r.) de la sediul de pe strada Olari, s-au încărcat într-un camion pachete ce conţineau ouă, cozonac, cola şi conserve pentru o acţiune ce va avea loc mâine (duminică -n.r.) de la 9,00 la 12,00, la Biserica Mărcuţa din Pantelimon", a susţinut Dragoş Dincă.

Liberalul a afirmat că, de la 1 aprilie şi până săptămâna acesta, inclusiv, de la Primăria sectorului 2 au fost date ajutoate de urgenţă de 4 miliarde de lei pe zi.

"Până acum nu am avut nevoie de aceste urgenţe şi deodată ne-am trezit că trebuie să dăm ajutoare de urgenţă. Eu am să sesizez Inspecţia Socială, luni dimineaţă, pentru că nu mi se pare normal ca în acest moment să folosim o instituţie locală şi anume Direcţia de Asistenţă Socială pentru pomeni electorale şi pentru a da ajutoare în prag de campanie şi în timpul campaniei electorale", a mai spus Dragoş Dincă.

El a mai spus că a trimis o cerere în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile publice, vizând acest caz, dar nu a primit niciun răspuns, menţionând că este o perioadă în care nu se dau astfel de răspunsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici