Onţanu, lansat de la Teatrul Naţional spre Primăria Capitalei, pe acorduri de galerie sportivă

Acustica sălii "I.L.Caragiale" a TNB a fost pusă la grea încercare, luni seară, de arsenalul de galerie sportivă al celor de la UNPR Bucureşti, care, folosind două tobe mari, două portavoci, câteva trompete şi zeci de steaguri, l-au lansat pe Neculai Onţanu în cursa pentru Primăria Capitalei.

29 afișări
Imaginea articolului Onţanu, lansat de la Teatrul Naţional spre Primăria Capitalei, pe acorduri de galerie sportivă

Onţanu, lansat de la Teatrul Naţional spre Primăria Capitalei, pe acorduri de galerie sportivă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

O mie două sute de bucureşteni, din toate sectoarele, şi-au dat întâlnire la Teatrul Naţional, pentru a forma Conferinţa UNPR Bucureşti, convocată pentru alegerea structurii de conducere şi pentru a-l reconfirma pe interimarul Neculai Onţanu în funcţia de preşedinte oficial.

Gazda reuniunii, primar al Sectorului 2, a luat cuvântul de la un prezidiu la care mai erau aşezate alte 16 persoane, printre care triada prezidenţială - Marian Sârbu - preşedinte; Gabriel Oprea - preşedinte executiv şi Cristian Diaconescu - preşedinte de onoare. Onţanu şi-a făcut cu greu auzite cuvintele printre bătăile asurzitoare de tobă şi "ta-ta-ta"-urile trompetelor.

Acest lucru pentru că reuniunea UNPR a "beneficiat" de toată recuzita specifică galeriilor care participă la meciuri: două tobe mari, două portavoci mari, câteva trompete, steaguri tricolore dar şi de culoare roşie, cu sigla partidului, precum şi, bineînţeles, doi şefi de galerie care asigurau coordonarea a câteva zeci de tineri ce scandau sloganuri.

"La Ca-pi-taaaa-lă! On-ţa-nu la Ca-pi-taaa-lă! La Ca-pi-taaaa-lă!", au strigat, parafrazând lozincile scandate pe arenele sportive, cei o mie două sute de UNPR-işti, acustica sălii de teatru aplificându-le exponenţial prestaţia.

Recuzita fanilor dezlănţuiţi a cuprins, cum era de aşteptat, şi un banner imens, de circa 20 de metri lăţime, care a fost desfăşurat dintr-o parte în alta a sălii şi pe care se putea citi "Neculai Onţanu primar general", dar şi un tricolor pe măsură, care acoperit aproape un sfert dintre participanţi, care îl animau cu mâinile ridicate.

Punctul culminant al desfăşurării "galeriei" progresiste a fost atins în momentul discursului fostului antrenor al echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu. "Rooo-mâ-ni-a! Rooo-mâ-ni-a!", au strigat UNPR-iştii, agitându-şi mâinile în zgomotul asurzitor al tobelor şi trompetelor.

"În 2012 îl vom instala pe Onţanu ca primar general", a tunat fostul selecţioner, obţinând în mod automat răspunsul scandat al "galeriei": "Vic-to-rie! Vic-to-rie!", dar şi o agitaţie a drapelurilor şi steagurilor cu stema UNPR din sală.

Iordănescu a continuat dialogul cu "suporterii" povestind ce s-a întâmplat după plecarea din PSD şi înainte de înfiinţarea UNPR. "Nu se mai apropia nimeni de noi după plecarea din fostul partid. Eram trei generali, trei trădători, trei oameni care nu mai aveau nici un fel de perspectivă. Dar am crezut în proiectul Oprea", a spus Iordănescu, care a obţinut acum un răspuns de încurajare din partea "galeriei": "Fără fri-căă! Fă-ră friii-că!" şi acompaniid lozinca cu bubuituri puternice din tobe.

"Galeria" UNPR din sala Teatrului Naţional a fost atent ghidată de doi "şefi", care nu se sfiau chiar să dea indicaţii strigând în portavoci şi trecând astfel peste discursurile vorbitorilor de la tribună.

"Toate steagurile sus! Toate steagurile sus!", se auzea din când în când în portavoce, mai ales când tinerii, absorbiţi de speech-urile politicienilor, uitau să le mai fluture sau să le agite.

Un speech aparte a ţinut preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea. După ce l-a propus pe Onţanu pentru candidatura la Primăria Bucureştiului, Oprea a anunţat o a doua candidatură, în tandem, respectiv cea a lui Cristian Diaconescu pentru Preşedinţia României. Tandemul a fost apreciat cum se cuvine de "galerie", unul dintre cei care asigurau bătăile în tobă transpirând abundent din cauza mişcărilor succesive şi rapide.

Seara UNPR de la Teatrul Naţional a avut un final pe măsură: doi mari cântăreţi de muzică populară, Gheorghe Turda şi Ştefania Rareş. Ei au interpretat "Aşa-i românul când se veseleşte", "Treceţi batalioane române Carpaţii" sau "Noi suntem români" pe fundalul instrumental asigurat de cei circa 30 de instrumentişti din ansamblul "Angelis".

Material de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici