Oprea: Mai presus de interesele personale este interesul ţării

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat, la ieşirea din şedinţa BPN al PSD, că le-a spus colegilor că mai presus de orice interese, de grup sau personale, este interesul ţării şi că secretarii de stat numiţi de el erau agreaţi de partid şi foarte performanţi.

28 afișări
Imaginea articolului Oprea: Mai presus de interesele personale este interesul ţării

Oprea: Mai presus de interesele personale este interesul ţării (Imagine: Mediafax Foto)

"Niciodată de când sunt în partid nu am dat dovadă de indisciplină şi nu am fost în afara partidului. În funcţiile pe care le-am deţinut, am căutat să fiu cât mai performant. Dincolo de orice interese, de grup sau personale, stau în faţă interesele naţionale ale României", a spus Oprea, care a stat aproximativ 10 minute la şedinţa conducerii PSD.

Ministrul a precizat că le-a spus colegilor de partid că mai presus de orice stau interesele naţionale.

El a amintit că, potrivit legii, secretarii de stat sunt numiţi de primul-ministru la propunerea ministrului de resort.

Gabriel Oprea a amintit că priorităţile sale ca ministru de Interne sunt: siguranţa pentru cetăţeni, descentralizarea comunităţilor locale şi aderarea la spaţiul Schengen.

Conducerea PSD s-a reunit, luni, în prima şedinţă din acest an, pentru a discuta situaţia creată ca urmare a numirilor făcute de ministrul de Interne Gabriel Oprea, unii lideri susţinându-l pe acesta, iar alţii, inclusiv Mircea Geoană, criticându-l pentru că nu s-a consultat cu partidul.

Oprea a declarat, luni, înaintea Biroului Permanent Naţional al PSD, că a venit să le transmită colegilor din BPN că secretarii de stat numiţi de el la MAI sunt agreaţi de conducerea partidului.

"Am venit să transmit colegilor mei, cu tot respectul, că secretarii de stat numiţi sunt persoane agreate de conducerea partidului, sunt persoane profesioniste", a spus Oprea.

Citeşte şi:

Oprea: Secretarii de stat numiţi la MAI sunt agreaţi de conducerea partidului

Hrebenciuc vrea retragerea sprijinului politic acordat lui Gabriel Oprea

Mitrea: Numirile făcute de Oprea au deranjat anumite grupuri de interese din PSD

Geoană: Oprea a acţionat unilateral la numirea lui Ardelean, BPN va lua măsuri disciplinar

Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială

Dragnea: Boc a greşit acceptând propunerile lui Oprea

Rus: Ardelean este competent şi competitiv

Ponta: Susţin în totalitate deciziile de până acum ale colegilor PSD din Guvern

Boc a semnat decizia pentru numirea lui Ardelean la conducerea DGIPI

Virgil Ardelean revine la şefia serviciului secret al MAI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici