Oprescu continuă cursa pentru Primăria Capitalei

Candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Municipiului Bucureşti a fost contestată de Doina Mocanu, la Tribunalul Capitalei, susţinând că instanţa Curţii de Apel care - prin decizia de vineri - i-a permis senatorului să candideze, s-ar fi substituit Biroului Electoral Municipal, care a respins candidatura politicianului.

14 afișări
Imaginea articolului Oprescu continuă cursa pentru Primăria Capitalei

Oprescu continuă cursa pentru Primăria Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a judecat şi a respins, luni, contestaţia formulată de Doina Mocanu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 24 de ore.

Pensionara Doina Mocanu a fost contabilă în Ministerul Economiei şi Comerţului, ea declarând presei că a formulat acţiunea în instanţă, "pentru că are informaţii sigure" că semnăturile de adeziune pentru Sorin Oprescu nu sunt în regulă.

În calitate de "simplu cetăţean", Mocanu - care locuieşte în sectorul 3 Bucureşti - a decis să reprezinte persoanele care ştiu că nu au semnat pentru Oprescu.

Prin Ordonanţa preşedenţială, solicitată Tribunalului, Doina Mocanu contestă decizia Curţii, care a decis că senatorul independent Sorin Oprescu poate candida.

Reprezentantul în instanţă a lui Mocanu a criticat lista de semnături de adeziune faţă de candidatura lui Oprescu şi a cerut realizarea unei expertize grafologice, cerere respinsă de Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii lui Oprescu au susţinut, în faţa instanţei Tribunalului Capitalei, că acţiunea lui Mocanu este inadmisibilă şi tardivă, fiind depăşit termenul de 48 de ore, când putea fi formulată o astfel de contestaţie.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât anularea deciziei Biroului Electoral Municipal (BEM), care constatase - după înregistrarea listelor de semnături ale electorilor - că datele celor care şi-au exprimat adeziunea faţă de candidatura lui Oprescu nu ar fi în regulă. Concret, Curtea a anulat de fapt decizia Tribunalului Bucureşti care fusese de acord cu soluţia BEM, contestată în instanţă de Oprescu.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti îi permite lui Oprescu să rămână în cursa electorală pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici