Oprescu, despre anunţul lui Băsescu despre referendum: E dorinţa de a încerca să impună un lucru în care crede

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, referindu-se la anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind referendumul, că este dorinţa acestuia de a încerca să impună un lucru în care crede, adăugând că preşedintele, aflându-se la sfârşit de mandat, ar trebui să fie "mai elastic".

391 afișări
Imaginea articolului Oprescu, despre anunţul lui Băsescu despre referendum: E dorinţa de a încerca să impună un lucru în care crede

Sorin Oprescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Ne jucăm cu referendumuri din astea, el fiind şi Scorpion, eu cam cunosc genul ăsta de acţiune, el este mult mai bătrân decât mine, cu vreo 3 zile, e dorinţa asta de a încerca să impună un lucru în care crede. Eu o iau sportiv", a precizat Oprescu, întrebat în legătură cu declanşarea de către preşedintele Traian Băsescu a unui nou referendum pe tema Parlamentului unicameral şi 300 de parlamentari.

Oprescu a adăugat că el crede în instituţia referendumului, dar că ajunge faptul că populaţia a fost consultată o dată pe această temă.

"Din acest punct de vedere, cred că ajunge o dată, că populaţia şi-a spus care este părerea. Cum vor propune oamenilor noile structuri care lucrează la Constituţie, rămâne la inteligenţa şi conştiinţa lor", a spus Oprescu.

El a arătat că nu crede că preşedintele mai are vanităţi şi orgolii neostoite şi ar trebui să fie "mai elastic".

"Eu nu cred că domnul preşedinte mai are vanităţi şi orgolii neostoite. Toate au venit în viaţa lui, sigur că nu au curs liniştit, a mai avut grijă să tulbure şi el apa cu piciorul aşa puţin ca să facă valuri. Dar, aflându-se la sfârşitul unui serviciu de mare demnitate publică, cred că poate să fie şi dânsul mai elastic şi să înţeleagă foarte bine că a rezultat părerea oamenilor, acum vor explica ceilalţi care este gândirea, care este principiul şi dacă lumea va fi de acord... Altfel nu facem altceva decât să stăm în consultări şi consultări. Am citit întrebările şi m-a bufnit râsul, răspunsul este nu la ambele întrebări", a spus Oprescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici