Oprescu: Nu intenţionez să-mi anunţ candidatura la Preşedinţie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, vineri, că nu intenţionează să-şi anunţe candidatura pentru Preşedinţie, precizând că a făcut promisiuni bucureştenilor pe care trebuie să le îndeplinească.

14 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu intenţionez să-mi anunţ candidatura la Preşedinţie

Oprescu: Nu intenţionez să-mi anunţ candidatura la Preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu intenţionez să-mi anunţ candidatura pentru alegerile din noiembrie. Eu am promis ceva cetăţenilor acestui oraş şi trebuie să-mi îndeplinesc promisiunile", a răspuns Sorin Oprescu la întrebarea unui jurnalist, la sfârşitul unei vizite în Parcul Tineretului.

Primarul general a mai spus că unii oameni sunt cârcotaşi, "dacă faci, te întreabă de ce faci, dacă nu faci, te întreabă de ce nu faci".

În 14 iunie, la prezentarea bilanţului de un an de la preluarea mandatului de primar al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, în legătură cu posibila candidatură la Preşedinţie, că nimeni nu îl va implica în certurile şi aranjamentele politice de culise şi a cerut să nu se facă "speculaţii ieftine" pe seama sa.

"Şi pentru că a început deja campania pentru Preşedinţie, am şi eu de transmis un mesaj: Nu faceţi speculaţii ieftine pe seama mea! Nimeni nu mă va implica în certurile şi aranjamentele politice de culise. Voi rămâne fidel propriilor convingeri: voinţa, interesul şi binele oamenilor!", a spus atunci Oprescu.

El a susţinut că transmite mesajul celor care "mai ieri clamau interesul public şi respectarea legii", iar astăzi văd în toate acţiunile lui "numai ce le sugerează cei care-i plătesc". Edilul şef a mai spus că aceştia sunt "deranjaţi" că în Primăria Capitalei "începe să se instaureze o stare de normalitate".

"Marii potentaţi financiar, care îşi făcuseră aranjamentele în spatele uşilor închise, constată că nu am lângă mine o gaşcă, ci o echipă care nu răspunde comenzilor lor. În acest fel, am de gând să păstrez respectul şi încrederea oamenilor care m-au ales. Acolo unde am candidat: la Primărie!", a afirmat Oprescu.

Cu câteva zile înainte de declaraţia lui Oprescu, ministrul Turismului, Elena Udrea, susţinea, la Realitatea TV, că în PSD sunt discuţii că fostul preşedinte Ion Iliescu l-ar susţine pe primarul Sorin Oprescu să candideze la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici