Oprescu: „Nu voi candida în 2009, îl susţin pe Crin”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţă, într-un interviu pentru Gândul, că nu va candida la alegerile prezidenţiale anul acesta şi că-l va susţine pe Crin Antonescu pentru şefia statulu.

14 afișări
Imaginea articolului Oprescu: „Nu voi candida în 2009, îl susţin pe Crin”

Oprescu: „Nu voi candida în 2009, îl susţin pe Crin” (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat despre propria candidatură la Preşedinţie, Oprescu spune că rămâne consecvent propriului refuz.

În ceea ce-l priveşte pe Crin Antonescu, Oprescu declară că acesta este o persoană apropiată sufletului său, pentru că i-a fost alături în campania pentru Primărie, deşi prin atitudinea sa acesta şi-a nemulţumit propriul partid, respectiv PNL.

"Atunci cum să nu mă bucur şi cum să nu mă fi dus şi în campanie să-l sprijin cu toată deschiderea? Am spus-o pe faţă că mi-e prieten. Pentru că nu e corupt, nu e derbedeu, e băiat deştept şi onest. Într-un cuvânt, un om de caracter", a declarat Sorin Oprescu, comentând alegerea lui Crin Antonescu la conducerea PNL.

Întrebat dacă îl va susţine pe Crin Antonescu în campania pentru Cotroceni, Oprescu a răspuns: "Cum să nu fiu acolo, lângă el, când are nevoie de mine? Indiferent dacă are nevoie şi de porţiuni din imaginea mea. Întorc un serviciu moral, să fie limpede. Contează să te vadă acolo, când are nevoie".

În ceea ce priveşte capacitatea lui Antonescu de a fi o alternativă viabilă pentru Cotroceni, Sorin Oprescu apreciază că proaspătul lider PNL "are forţă", "e ca un cazan, în sensul bun al cuvântului".

"Fierbe ceva în el. Poate ieşi ceva bun de acolo. Altceva nu ştiu. Nu-i cunosc relaţiile, determinarea de a acţiona. Ceea ce fac eu acum este să leg acest demers de caracterul lui onest, şi, pe cale de consecinţă, să-l consider un conducător onest în partidul lui", afirmă Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte susţinerea acordată de Dinu Patriciu lui Antonescu, Sorin Oprescu apreciază că omul de afaceri "a analizat, poate nu singur, şi a văzut că Antonescu ar putea oferi un orizont partidului".

Întrebat dacă "ar mai putea avea o carte, în manşetă, Dinu Patriciu", primarul general spune: "Posibil, dar în niciun caz nu va fi acela primadona. Primadona e Crin. Pe el o să-l susţină din toate puterile. Că o să mai împingă unul în scenă, ca diversiune e posibil. Deşi nu-l văd să se complice..."

Despre candidatura lui Mircea Geoană, Oprescu afirmă că, "indiferent de cum vor merge lucrurile, pe Geoană lumea o să-l suspecteze că e înţeles cu Băsescu".

"Toţi îşi vor aminti de candidatura lui la primărie, când a luat 5 – 0 la pauză", consideră Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici