Orban, despre o ofertă a lui Băsescu: PNL a fost întotdeauna deschis, noi ne-am mai fript cu ciorbă

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, referitor la o propunere din partea lui Traian Băsescu, că PNL a fost deschis întotdeauna dialogului, dar că s-a mai fript cu ciorba şi că PDL ar trebui să se lepede de corupţi şi să nu mai asculte de Băsescu pentru a discuta cu liberalii.

15 afișări
Imaginea articolului Orban, despre o ofertă a lui Băsescu: PNL a fost întotdeauna deschis, noi ne-am mai fript cu ciorbă

Orban, despre o ofertă a lui Băsescu: PNL a fost întotdeauna deschis, noi ne-am mai fript cu ciorbă (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă BPC a luat vreo decizie, Ludovic Orban a negat, la finalul reuniunii, luarea vreunei decizii de către liberali privind calea de urmat, menţionând, cu privire la declaraţia lui Mircea Geoană privind păstrarea majorităţii constituite, că PNL are un acord politic votat în DP.

"Nu, aşa cum am anunţat, a fost o întâlnire în care am analizat modul în care a decurs turul II şi fiecare şi-a exprimat opinii legat de ceea ce s-a întâmplat în turul II şi de perspectivele pe care le are PNL. (...) În momentul de faţă, PNL are un acord politic care a fost votat în Delegaţia Permanentă a PNL", a susţinut Orban.

Întrebat dacă este dispus să aştepte şi să discute vreo propunere din partea lui Traian Băsescu, Orban a spus că "PNL întotdeauna a fost deschis dialogului cu toate forţele politice şi din societate".

"Numai că, vă repet, noi ne-am mai fript cu ciorba şi suflăm şi în iaurt. Suntem în momentul de faţă cu un acord politic. Este adevărat, Iohannis a declarat că, din punctul domniei sale de vedere, acest proiect politic încetează şi îşi va continua activitatea ca primar. Evident, după opinia mea, existenţa unei majorităţi parlamentare dă dreptul acestei majorităţi parlamentare de a formula soluţii pentru realizarea unui Guvern care să scoată România din criză", a comentat Orban.

Întrebat dacă Tăriceanu le-a spus că în vreo discuţie cu Băsescu i-ar fi fost oferită funcţia de prim-ministru, liberalul a replicat: "Nu am obiceiul să fac confesiuni legate de discuţiile din cadrul organismelor de conducere ale partidului".

În privinţa condiţiilor cu care PNL ar accepta o discuţie cu PDL acum, dar şi garanţiile solicitate, liderul PNL a menţionat că PDL ar trebui să se lepede de corupţi şi să nu mai asculte de Băsescu.

"Să se lepede de toţi corupţii pe care-i au în partid, să nu mai asculte de Traian Băsescu şi să se comporte ca un partid cu adevărat pro-european, să renunţe la politizarea instituţiilor publice din ţară, să nu mai mulgă societăţile comerciale şi regiile de stat, să nu mai cumpere voturi pe scară largă. În viaţă şi cu atât mai mult în viaţa publică, în politică, elementul esenţial al oricărei înţelegeri este încrederea reciprocă. Ori, dacă un om te minte, îşi calcă apoape orice fel de înţelegere ai făcut cu el, trebuie să fii masochist ca să poţi să mai faci vreo înţelegere cu el", a argumentat Orban.

Întrebat dacă PNL ar condiţiona intrarea la guvernare de cooptarea UDMR, Orban a argumentat că liberalii au un acord de colaborare, un parteneriat cu UDMR şi orice fel de decizie va fi luată în urma unor consultări cu liderii Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici