Orban: I-am solicitat lui Croitoru să îşi depună mandatul

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, după consultările dintre premierul desemnat şi partidele din Opoziţie, că reprezetanţii PNL i-au cerut lui Lucian Croitoru să îşi depună mandatul încredinţat de preşedintele Băsescu.

33 afișări
Imaginea articolului Orban: I-am solicitat lui Croitoru să îşi depună mandatul

Orban: I-am solicitat lui Croitoru să îşi depună mandatul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Orban a spus că reprezentanţii celor patru grupuri parlamentare i-au comunicat lui Lucian Croitoru că nu va beneficia de sprijinul lor, cele trei partide, PSD, PNL şi UDMR, şi grupul minorităţilor menţinându-şi suportul faţă de Klaus Iohannis.

"I-am solicitat să se ducă la preşedintele Băsescu, să îşi depună mandatul. (...) Mi-a dat impresia unui om aflat într-o situaţie extrem de neplăcută, a fost extrem de încurcat. (...) Nu am înţeles cum ar putea să îşi imagineze vreodată că ar putea să obţină votul de învestitură, pentru că este evident la ora actuală că, în afară de voturile parlamentarilor PDL, care nu o fac de bunăvoie, ci pentru că aşa au primit ordin de la Cotroceni, nu sprijină nimeni candidatura domniei sale", a declarat el.

Orban a mai afirmat că reprezentanţii partidelor care îl susţin pe Iohannis au discutat despre posibilitea sesizării Curţii Constituţionale cu privire la disputa pe interpretarea Constituţiei, însă au decis doar să consulte nişte experţi, nu şi data la care se va concretiza această intenţie.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, marţi, după întâlnirea cu PNL, PSD, PC, UDMR şi Minorităţi, că le-a spus partidelor că nu este un pion al nimănui, aşa cum a fost caracterizat, ci se vede, mai degrabă, ca o soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici