Orban: Îi cer domnului Boc să îşi ia concediu fără plată, iar lui Băsescu să iasă la pensie

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, la Braşov, că îi cere premierului Emil Boc, precum şi tuturor celorlalţi miniştri, să intre în concediu fără plată, iar preşedintelui Traian Băsescu să iasă la pensie.

27 afișări
Imaginea articolului Orban: Îi cer domnului Boc să îşi ia concediu fără plată, iar lui Băsescu să iasă la pensie

Orban: Îi cer domnului Boc să îşi ia concediu fără plată, iar lui Băsescu să iasă la pensie (Imagine: Mediafax Foto)

Orban a precizat că singura soluţie ca România să depăşească perioada de criză este ca guvernanţii să urmeze exact modelul impus angajaţilor din administraţie, şi anume să-şi ia concediu fără plată.

"Îi cer domnlui Boc să îşi ia concediu fără plată în următorii trei ani şi jumătate pentru că asta este singura soluţie pentru ca România să depăşească criza. În mod evident să fie însoţit, în acest concediu fără plată, de toţi miniştrii şi, nu în ultimul rând, cred că a sosit timpul ca şi domnul Băsescu să nu-şi ia concediu fără plată, ci să intre la pensie pentru că îi garantăm că după ce vom ajunge la putere vom avea bani să-i plătim atât pensia domniei sale, cât şi toate celelate pensii fără să cheltuim bani de la FMI", a declart Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL consideră că decizia care vizează intrarea în concediu fără plată a bugetarilor reprezintă "o nouă măsură prostească", ce arată că "domnii Boc şi Pogea nu au nicio legătură cu legea, cu Constituţia şi cu normele de bun simţ".

El a precizat că este de neimaginat să intre în concediu fără plată forţat medicii, profesorii, poliţiştii sau vameşii.

"E o aiureală. Concediul fără plată se acordă doar la cerere şi e o măsură neconstituţională. La ora actuală în adminstraţie este un haos de nedescris", a adăugat deputatul PNL.

Orban a spus că Băsescu ar trebui să răspundă în campania electorală la întrebarea vehiculată intens după căderea comunismului: "Ce aţi făcut în ultimii cinci ani?", însă îi sugerează că ar fi mai bine să tacă.

"Traian Băsescu ar trebui să răspundă în această campanie la întrebarea «Ce aţi făcut în ultimii 5 ani?» Părerea mea este că Băsescu ar trebui fie să tacă, fie să spună: «În ultimii 5 ani n-am făcut decât scandal, n-am făcut decât să creez conflicte, să distrug autoritatea oricărei instituţii a statului român, n-am făcut altceva decât să fac rău românilor»", a mai spus Orban, după întrunirea Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Liga Aleşilor Locali ai PNL la Braşov se va întruni şi sâmbătă, când este aşteptat, la Sala Reduta, şi preşedintele PNL Crin Antonescu. Reuniunea se desfăşoară sub titlul "Implicarea aleşilor locali în susţinerea campaniei pentru alegerile prezidenţiale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici