Orban, în ziua în care Iohannis a anunţat prelungirea stării de alertă: Acum deviza noastră este ”Economia, înainte de toate!”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, într-un schimb de opinii cu ambasadorii statelor membre UE la Bucureşti, că dacă în perioada stării de urgenţă deviza a fost ”Sănătatea, înainte de toate!”, acum, deviza este ”Economia, înainte de toate!”.

6880 afișări
Imaginea articolului Orban, în ziua în care Iohannis a anunţat prelungirea stării de alertă: Acum deviza noastră este ”Economia, înainte de toate!”

Ludovic Orban: Acum deviza noastră este ”Economia, înainte de toate! ”

Premierul Ludovic Orban a avut, marţi, un schimb de opinii cu ambasadorii statelor membre UE la Bucureşti privind modul de gestionare a crizei pandemice la nivelul UE, într-o videoconferinţă organizată de Preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene. Prim-ministrul român a trecut în revistă cu acest prilej măsurile deja adoptate şi o parte din planurile Guvernului pentru relansarea economiei post-pandemie, potrivit unui comunicat de presă.

”Dacă în perioada stării de urgenţă deviza noastră a fost <Sănătatea, înainte de toate!>, pentru a limita pe cât posibil numărul îmbolnăvirilor, acum, când din punct de vedere sanitar lucrurile încep să reintre pe făgaşul normal, deviza noastră este <Economia, înainte de toate!>”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Şeful Executivului a menţionat că au fost luate măsuri atât pentru susţinerea companiilor din domeniile afectate de pandemie, cât şi pentru angajaţi din aceste domenii, iar pentru perioada următoare, Guvernul are în vedere asigurarea lichidităţilor financiare de care au nevoie companiile pentru relansarea economiei, susţinerea investiţiilor în sectoarele vitale pentru redresarea economică, dar şi eficientizarea modului în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi României de la bugetul UE.

La rândul său, ambasadorul Croaţiei pentru România şi Republica Moldova, Marija Kapitanović, a felicitat Guvernul român pentru modul în care a gestionat criza sanitară la nivel naţional şi repatrierea cetăţenilor români din ţările afectate de pandemie. De asemenea, a apreciat drept excelentă cooperarea cu România în mandatul Croaţiei la Preşedinţia Consiliului UE, care se încheie la finalul acestei luni, subliniind că acest lucru a contribuit în egală măsură la întărirea relaţiei bilaterale.

În intervenţia sa, ambasadorul Republicii Italiene, E.S. Marco Giungi, a mulţumit României pentru solidaritatea manifestată faţă de Italia şi sprijinul oferit în săptămânile dificile ale pandemiei de coronavirus.

Iohannis a declarat marţi că se impune prelungirea stării de alertă în România după 16 iunie, însă vor continua măsurile de relaxare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
pandemie,
economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici