Orban: Nu cunosc instituţia demisiei

Liderul PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu cunoaşte instituţia demisiei, că în afara scorului la locale contează şi percepţia publică şi că obiectivul formaţiunii liberale trebuie să fie câştigarea alegerilor parlamentare.

20 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu cunosc instituţia demisiei

Orban: Nu cunosc instituţia demisiei (Imagine: Mediafax Foto)

"În mai multe situaţii de-a lungul timpului, mi s-a solicitat demisia. Răspunsul meu a fost că nu cunosc această instituţie şi, atâta timp cât consider nu sunt responsabil de anumite rezultate care apar conjuctural într-o situaţie de moment, nu îmi dau demisia", a spus el, răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţia liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu privind depunerea mandatului de către organizaţiile care au înregistrat în alegeri scoruri sub 15%, filiala Bucureşti numărându-se printre acestea.

Ludovic Orban a mai spus că adversarii săi politici şi mai mulţi analişti au apreciat campania electorală pe care a desfăşurat-o drept "extrem de profesionistă". El a adăugat că rezultatul înregistrat la alegerile din Bucureşti au fost influenţate de o serie de factori, cum ar fi polarizarea votului şi absenteismul ridicat, şi care nu ţin neapărat de forţa reală a PNL în Capitală.

"Vreau să fac precizarea că, în afară de scorul propriu-zis contează percepţia publică, aprecierea pe care o au bucureştenii şi nu numai, pentru că această campanie a fost naţională. Pot să vă asigur că percepţia asupra programului şi asupra calităţii prestaţiei mele ca şi candidat la Primăria Capitalei este foarte bună", a continuat el.

Totodată, liderul liberal a lăsat să se înţeleagă că priorităţile PNL nu sunt sancţionările, ci câştigarea alegerilor parlamentare.

"Cred că obiectivul PNL trebuie să fie câştigarea alegerilor parlamentare, avem cu ce să ne prezentăm în faţa alegătorilor. Rezultatul pe Bucureşti a fost influenţat de o serie de factori care nu ţin neapărat de forţa reală a PNL pe care o avem în Bucureşti", a spus Orban.

El a subliniat că acest "cel mai bun scor obţinut de PNL în alegerile locale din istoria de la Revoluţie până în prezent" este "rodul eforturilor pe care le-au depus toţi mebrii PNL implicaţi în campanie, toţi candidaţii" şi a susţinut că "fructele acestui rezultat bun trebuie să se reflecte, în primul rând, asupra tuturor membrilor şi candidaţilor PNL şi trebuie să reprezinte o motivare puternică pentru ca PNL să se prezinte la alegerile parlamentare cu obiectivul de a le câştiga".

Întrebat dacă scorul pe Bucureşti nu a fost influenţat şi de lipsa participării liderilor PNL la campania sa electorală, vicepreşedintele PNL a spus că ar prefera să nu comenteze, adăugând că "liderii PNL au fost implicaţi în susţinerea campaniei la nivel naţional".

Întrebat dacă va candida împotriva lui Tăriceanu la şefia PNL, Ludovic Orban a spus că "este prematur" să se vorbească despre acest lucru.

"Este prematur să vorbim de o candidatură la funcţia de preşedinte al PNL. Obiectivul meu ca vipreşedinte al partidului şi ca preşedinte al PNL Bucureşti este câştigarea alegerilor parlamentare de către PNL", a afirmat el.

Orban a mai fost întrebat dacă este în conflict cu Tăriceanu şi dacă poziţiile sale diferite faţă de ale liderilor PNL nu au generat o stare conflictuală.

"De multe ori am avut poziţii diferite şi faţă de Dan Radu Ruşanu sau faţă de Haşotti, chiar şi faţă de Călin Popescu Tăriceanu, dar acest lucru nu a determinat o situaţie conflictuală. În PNL există democraţie, libertate de exprimare şi reguli pe care trebuie să le respectăm", a spus liberalul.

Întrebat dacă mai are susţinere în partid, Orban a spus că nu înţelege întrebarea, dar a menţionat că fiecare dintre liderii liberali beneficiază de susţinere în partid.

Liderul PNL , premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central, că membrii conducerilor filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru CJ trebuie să-şi depună mandatul.

PNL Bucureşti a obţinut, la alegerile pentru CGMB, 11,7% din voturi, respectiv opt mandate de consilier.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici