Orban: Sfătuiesc PDL să nu se grăbească, am centralizat 41% din procesele verbale, Geoană are 51,4%

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu ştie cum socoteşte Adriean Videanu de a reuşit să finalizeze centralizarea voturilor, menţionând că PNL a centralizat 41 % din procesele verbale, iar Mircea Geoană are 51,4% din voturi.

16 afișări
Imaginea articolului Orban: Sfătuiesc PDL să nu se grăbească, am centralizat 41% din procesele verbale, Geoană are 51,4%

Orban: Sfătuiesc PDL să nu se grăbească, am centralizat 41% din procesele verbale, Geoană are 51,4% (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu ştiu cum a putut Adriean Videanu să socotească şi mai ales să zică că a finalizat centralizarea votării. Probabil se bazează pe transmisii telefonice, pentru că prin sistemul pe care îl utilizăm noi, şi anume prin introducerea de date de pe copiile de pe procesele verbale, fiecare judeţ şi transmiterea lor către centru, noi am finalizat până la ora actuală 41 % din procesele verbale, scorul fiind 51,4% în favaoarea lui Mircea Geoană şi 48,6% în favoarea lui Traian Băsescu", a susţinut Ludovic Orban.

El a spus că nu îşi doreşte să intre într-o polemică pe cifre cu adversarii de la PDL, dar îi sfătuieşte să nu se grăbească.

"I-aş sfătui să nu se grăbească, să nu proclame rezultate de care nu sunt siguri. Noi introducem la nivelul fiecărui judeţ numai acele date la care ne sunt aduse copiile după procesele verbale, astfel încât autenticitatea datelor care ne sunt comunicate de la filiale judeţene este certă. Practic, ne lipsesc în momentul de faţă câteva judeţe. Încă nu am început să primim de la Timiş, fiind o defecţiune tehnică. Din şapte judeţe care ne lipsesc, numai în două se poate spune practic că Traian Băsescu a obţinut un scor mai bun decât Mircea Geoană", a apreciat liberalul.

Întrebat când estimează liberalii să finalizeze numărătoarea paralelă, Orban a spus că liberalii sunt extrem de meticuloşi, pentru a furniza informaţii precise, menţionând că nu ştie când vor fi finalizate aceste centralizări pe procesele verbale.

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, duminică noapte, că, pe baza numărătorii paralele făcute de formaţiunea democrat liberală, după centralizarea rezultatelor din 99,15 la sută din secţiile de votare Traian Băsescu a câştigat un nou mandat la Preşedinţie, cu 50,03 la sută din sufragii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici