Orban: Un sfert din primării vor intra în incapacitate de plată, după ce primarii au majorat salarii

Un sfert din unităţile administrativ-teritoriale din ţară vor intra anul viitor în incapacitate de plată, din cauza primarilor care nu au rezistat „tentaţiilor populiste de a se duce cu salariile până la găurirea bugetului„ spune Ludovic Orban, transmite corespondentul MEDIAFAX.

935 afișări
Imaginea articolului Orban: Un sfert din primării vor intra în incapacitate de plată, după ce primarii au majorat salarii

Orban: Un sfert din primării vor intra în incapacitate de plată, după ce primarii au majorat salarii

Orban a vorbit, sâmbătă, la Jupiter, despre categoriile pe care PNL trebuie să le atragă, menţionând pensionarii care pot fi cuceriţi cu „un mesaj curajos”, cum ar fi cel al renunţării la pensiile speciale.

Potrivit liderului PNL, un alt segment care ar putea fi atras de către PNL este cel al „funcţionărimii”, „mai ales din aparatul de stat, mai puţin din administraţia locală”, precizând că un sfert din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în curând în incapacitate de plată.

„În general, în administraţia locală, lăsându-se libertatea autorităţilor locale să aplice grilele de salarizare, în unele localităţi au câştigat primarii, în altele au pierdut primarii. Pentru că sunt primari sau preşedinţi de consilii judeţene care nu au cedat tentaţiilor populiste de a se duce cu salariile până la găurirea bugetului. Vă spun, anul viitor, 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată. E posibil să înceapă de anul acesta”, a spus Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici