Păcuraru: Bugetul nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007

Bugetul Casei Naţionale de Pensii nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007 pentru că nu se poate guverna prin licitaţie de la o lună la alta, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, după ce PSD a propus devansarea termenului de majorare a pensiilor.

2 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Bugetul nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007

Păcuraru: Bugetul nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, susţine că devansarea termenului de majorare a pensiilor ar presupune o nouă rectificare bugetară prin care Ministerul de Finanţe să aloce suma necesară.

"Casa Naţională de Pensii nu are bani, încheie plăţile pe 2007 la zi. Dacă am avea o astfel de dispoziţie, Finanţele ar trebui să suplimenteze bugetul", a explicat ministrul Păcuraru.

Totodată, Păcuraru a declarat că decalarea termenului de majorare ar însemna 1,6 miliarde de lei, adică o creştere cu 7,5 la sută din bugetul iniţial. Ministrul a explicat că resursele alocate bugetului de asigurări sociale în 2007 au fost de 21.078.600.000 de lei, adică 6,6 miliarde de euro, iar prin aplicarea Ordonanţei 19/2007 se mai cheltuie 360 de milioane de lei, adică 112,5 milioane de euro.

Majorarea punctului de pensie cu cinci la sută de la 1 septembrie costă încă 300 de milioane de lei, adică 110 milioane de euro, iar propunerea PSD de devansare a termenului de majorare a acestora ar mai însemna câte 800 de milioane de lei lunar, adică 500 de milioane de euro în total, a adăugat ministrul Paul Păcuraru.

Prin urmare, ministrul Muncii afirmă că majorarea pensiilor de la 1 noiembrie nu va putea fi suportată de la bugetul de asigurări sociale, ci doar prin susţinere de la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici